Cast van 'Goesting' (En) is bekend

woensdag 10 september 2008

De cast voor de nieuwe En-reeks 'Goesting' is bekend. Met Jan Van Looveren, Chris Thys, Gene Bervoets, Patsy Van der Meeren, Louis Talpe en Darya Kuznetsova kan 'Goesting' zowel op vertrouwde gezichten als op jong talent rekenen. Vanaf 15 september beginnen de acteurs met veel goesting aan de opnames van de nieuwe reeks, waarvan een deel op locatie in Lier wordt opgenomen?

'Goesting' is een nieuwe fictiereeks voor En die zich afspeelt in een restaurant. De hoofdrollen zijn weggelegd voor Jan Van Looveren, Chris Thys, Gene Bervoets, Patsy Van der Meeren, Louis Talpe en Darya Kuznetsova en daarmee is de cast bijna even verscheiden als het restaurantpersoneel uit de reeks.

'Goesting' gaat immers over zes mensen die, ondanks hun totaal verschillende achtergronden en karakters, elke dag samen knokken voor het succes van hun restaurant. Hun ultieme droom is het verwerven van een eerste ster in de Michelin-gids, maar voor het zover is, moeten ze tussen de potten en pannen een evenwicht zien te vinden tussen werk en priv. Een lach en een traan zijn in 'Goesting' dan ook nooit ver weg.

'Goesting' is een productie van VRT-Fictie voor En. De opnames starten op 15 september en de reeks zelf zal ten vroegste in 2009 uitgezonden worden.

Jan Van Looveren begon zijn acteercarrire met gastrollen in 'Windkracht 10' en 'Flikken' en vertolkte sindsdien geregeld rollen in Vlaamse producties. In 2003 was hij te zien in bioscoopfilms als 'Any Way the Wind Blows' en 'De Zaak Alzheimer', maar zijn voornaamste wapenfeiten zijn de vaste rollen als inspecteur Jean Bellon in de reeks 'Zone Stad' en als Alex in 'Kaat & co'. Het jonge volkje kent Van Looveren wellicht vooral als 'de Joeri', een typetje uit 'Trigger Happy'.

Chris Thys was in het theater onder meer te zien in 'Leven en werken van Leopold II', '4 zusters', 'Nachtzusters', 'De damen' en 'Macbeth'. Op televisie vertolkte ze onder andere rollen in 'Stille Waters', 'De perfecte moord', 'Witse', 'Flikken' en 'Heterdaad'. Voor haar vertolking van Claudine Vorlat-de Wesemael in 'Stille Waters' werd ze genomineerd voor de Joseph Plateau-prijs voor de beste Vlaamse televisieactrice. Op En is Chris Thys onlangs teruggekeerd naar 'Thuis' als Claire Bastiaens, de zus van Marianne.

Gene Bervoets vertolkte hoofdrollen in series als 'Kinderen van Dewindt' op En en 'Windkracht 10' en 'De Legende van de Bokkenrijders' op TV1. In 2003 was Bervoets te zien in het bioscoopsucces 'De Zaak Alzheimer' en in 2007 speelde hij een hoofdrol in de Nederlandse film 'Duska'. Voor het En-programma 'Gentse Waterzooi' trok hij de wereld rond op zoek naar nieuwe interpretaties van het klassieke Gentse kipgerecht. In het najaar speelt Bervoets een hoofdrol in 'Loft', de langverwachte film van Erik Van Looy.

Patsy Van der Meeren studeerde dramatische kunst aan het Koninklijk Conservatorium in Brussel. Ze speelde mee in enkele theaterproducties, maar is vooral bekend van haar rol als Marie uit de populaire En-reeks 'Thuis'. In 2003 had Van der Meeren een rol in de kortfilm 'Er was eens Luna' en in 2008 stond ze samen met 'Thuis'-collega's Nathalie Wijnants en Marijke Hofkens op de planken met de productie 'Opgedroogde verhaallijn'.

De allerkleinsten herkennen Louis Talpe als Toby uit 'Mega Mindy'. Daarbuiten vertolkte Talpe gastrollen in 'Zone stad', 'Rupel', 'De Kotmadam' en 'Sara'.

Darya Kuznetsova studeerde drama aan het conservatorium van de Hogeschool Gent. In 2008 bracht ze samen met Joy Van den Driessche de theaterproductie 'Zout- en Vaatpepertjes naar 'De Vermageringskuur' van H.G. Wells. Daarnaast vertolkte ze gastrollen in 'Witse' en 'Matroesjka's'.

In 'Goesting' zullen ook geregeld andere bekende gezichten opduiken in een gastrol.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Frank wordt vrijgelaten in afwachting van zijn proces. De Welvaertjes denken eindelijk wat rust te vinden, maar dat is buiten Chantal gerekend. Zij heeft immers ontdekt dat de nieuwe commissaris Rene Vanderlinden goed bevriend is met de Franse crimineel Maurice Le Moko. Chantal wil dat Frank een bezoekje brengt aan diens massagesalon, om zo informatie in te zamelen. Steven neemt een belangrijke beslissing in zijn leven.

'Eigen Kweek', om 20.35 uur op En.

Dossiers