'The Crown' - seizoen 2 vrijdag beschikbaar op Netflix

donderdag 7 december 2017
Foto: Coopr/Netflix 2017

Prinses Margaret (Vanessa Kirby) stond altijd in de schaduw van haar oudere zus Queen Elizabeth II (Claire Foy), maar ontsnapte op haar eigen manier aan het strenge koninklijke regime.

In het tweede seizoen van 'The Crown' maken we kennis met Anthony Armstrong Jones (Matthew Goode), Prinses Margarets latere echtgenoot.

'The Crown' - seizoen 2
'The Crown' vertelt het levensverhaal van Queen Elizabeth II gedurende haar regeerperiode in een tijd waarin de kwetsbare sociale orde, die na de Tweede Wereldoorlog nog nauwelijks hersteld is, opnieuw uiteen dreigt te vallen.

Het tweede seizoen neemt ons mee naar het einde van het tijdperk waarin men respect en ontzag had voor de monarchie, en leidt de revolutionaire jaren ‘60 in. Van de soldaten van de Armed Forces die een illegale oorlog voeren in Egypte tot de teloorgang van de derde Minister President, Harold Macmillan, na een destructief schandaal.

'The Crown' brengt de grootste politieke en mondiale gebeurtenissen in beeld, bepalend voor het verloop van de tweede helft van de 20ste eeuw. De serie is ongeëvenaard in haar omvang, ambitie en creatieve visie.

Gebaseerd op het award winnende toneelstuk 'The Audience', brengt de serie het Oscar-genomineerde team bestaande uit Peter Morgan ('The Queen', 'Frost/Nixon'), regisseur Stephen Daldry ('The Hours', 'Billy Elliot') en producent Andy Harries ('The Queen') bij elkaar.

'The Crown' - seizoen 2, vanaf vrijdag 8 december op Netflix.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Q2 logo

'Tiger' Chen Lin Hu, een jonge gevechtssporter met ongekende tai-chikunsten, komt terecht in een ondergrondse en geheime vechtarena. Hier moet hij het opnemen tegen de meest gevaarlijke vechtmachines, zonder regels of scheidsrechters. De gevechten worden steeds intenser, net als Tigers wil om te overleven. Ondertussen is de politie druk bezig om deze geheime organisatie te ontmaskeren.

'Man Of Tai Chi', film met oa. Tiger Hu Chen en Keanu Reeves om 20.50 uur op Q2.

Dossiers