Zes weken lang Het Beste van 'X-Factor Worldwide' bij VTM

donderdag 22 januari 2015

Krachtige en zwoele stemmen, prachtige zangeressen en stoere zangers, schattige kinderen en frisse mannen of vrouwen op leeftijd,... werkelijk alle soorten van kandidaten wagen hun kans in 'X-Factor'.

Niet alleen in België, maar in 47 landen over de hele wereld. De leukste, ontroerendste, mooiste en meest bijzondere audities van over de landsgrenzen en seizoenen heen zie je vanaf vrijdag 23 januari om 20.35 uur zes weken lang bij VTM in 'Het Beste van X-Factor Worldwide'.


In deze internationale zangwedstrijd is er meer nodig dan enkel een steengoede stem of een sexy look. De jury gaat op zoek naar zangtalent met dat ietsje meer: de zogenaamde 'X-Factor. Alles begint met een goede auditie. En bij 'X-Factor' mag werkelijk iedereen zijn of haar kans wagen. Alleen, als duo, als trio of zelfs met een heel koor, alles kan.

Opvallend bij 'X-Factor' is bovendien de rol van de jury. De kandidaten worden niet alleen beoordeeld, maar ook begeleid door de juryleden in de aanloop naar de liveshows. Alleen daarom al schrijven vele kandidaten zich in, want de juryleden zijn niet de minste. Denk maar aan Britney Spears, Nicole Scherzinger en Katy Perry in Groot-Brittannië, of Ronan Keating, Natalie Imbruglia en Mel B in Australië. Hét juryfenomeen van 'X-Factor' in zowel Engeland als Amerika is Simon Cowell.

De wieg van het programma stond in Groot-Brittannië, waar de show in 2004 voor het eerst op antenne ging. Het format is er al aan zijn elfde seizoen toe, maar veroverde intussen ook al de rest van de wereld. Zo betekende 'X-Factor' winnen in 2008 de start van een wervelende carrière voor Alexandra Burke en in 2006 was het de internationale doorbraak voor Leona Lewis. In eigen land was het programma ook de springplank naar een muzikale carrière voor Udo in 2005 en Tom Dice in 2008, maar hét grootste succesverhaal uit de geschiedenis van het programma is zonder twijfel One Direction.

De meest memorabele momenten uit onder meer Groot-Brittannië, Amerika Australië, Italië, China, Georgië, Polen, Portugal, Hongarije, Bulgarije en Nederland worden gebundeld in zes afleveringen van 'Het Beste van X-Factor Worldwide'.

Aflevering 1
In de eerste aflevering van 'Het Beste van X-Factor Worldwide' maken we kennis met de Britse Sam Bailey. Sam is cipier en moeder van drie kinderen, maar droomt al heel haar leven van een muziekcarrière en dus besluit ze in 2013 haar kans te wagen. Sam verplettert de jury met een geweldige auditie en transformeert gaandeweg van een onzekere vrouw tot een echt podiumbeest.

Verder maakt ook de gedumpte Ryan in Australië indruk met een emotioneel nummer dat hij wilde zingen op zijn bruiloft die uiteindelijk niet door ging. Kort voor de trouwdatum blies zijn vriendin het huwelijk immers af. Ryan besluit om dat nummer voor de jury te brengen en met succes. Het nummer 'Truly' werd een hit en bovendien vond Ryan nieuw liefdesgeluk.

De juryleden van 'X-Factor' zijn intussen al wel wat gewend, maar soms kunnen ze hun ogen én oren echt niet geloven. Bij sommige deelnemers is niet eens te horen of ze nu wel of niet in het Engels zingen. Enkele voorbeelden uit Polen, Georgië en Bulgarije passeren de revue. Een ander paar mouwen voor de jury is de Amerikaanse Joseline Marquez. Ze zingt niet alleen verschrikkelijk vals, ze heeft bovendien haar iPhone nodig om de tekst af te lezen én kent wereldbekend jurylid en haar potentiële coach Simon Cowell niet.

Een verrassing voor de jury van 'X-Factor' in Groot-Brittannië is het opvallende duo Kitten & The Hip. Kitten, in België beter bekend als Scarlett Quinn of de zangeres van het nummer Come Alive van Netsky, weet de jury wél te imponeren. Ze mag echter alleen door naar de volgende ronde als ze haar 25 jaar oudere man The Hip achterlaat.

Wie ten slotte zeker niet mag ontbreken, is de grootste revelatie van 'X-Factor' aller tijden: One Direction. In de Britse 'X-Factor' in 2010 deed een zekere Harry Stiles auditie, net als Niall Horan, Zayn Malik, Liam Payne en Louis Tomlinson. De jury besluit om de vijf samen te brengen in één boysband. Een geniale zet blijkt later, want  de jongens worden week na week beter én populairder. Toen ze uiteindelijk als derde eindigden, sprak hun coach Simon Cowell de profetische woorden dat het einde van 'X-Factor' nog maar het begin is voor One Direction. En zo geschiedde. Hun cd's verkopen als zoete broodjes en hun concerten zijn steeds in een mum van tijd uitverkocht.

'Het Beste van X-Factor Worldwide', vrijdag 23 januari om 20.35 uur op VTM.


TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Axel Gaat Binnen' (VTM)

Wat is tantra? Ook Axel wist het niet voor hij vertrok. Nog meer dan anders betreedt hij hier het onbekende. Eén ding is zeker: hij is emotioneel nog nooit zo diep gegaan. In deze aflevering komt Axel zichzelf helemaal tegen op verschillende vlakken. Met de nodige scepsis vertrekt hij naar de retraite in de Ardennen, maar hij keert terug naar Antwerpen als een compleet ander mens.

'Axel Gaat Binnen', om 21.45 uur op VTM.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
  • 22:50
    Door de bomen
    02:15
    Journaallus
  • 23:05
    Zingen is goud
    07:30
    Ketnet Junior
  • 21:00
    Geen uitzending
    06:00
    Tik Tak
  • 22:55
    Chicago P.D.
    05:15
    Geen uitzending
  • 22:30
    Bart Cannaerts - We Moeten Nog Eens Afspreken
    01:55
    Geen uitzending
  • 22:35
    9-1-1
    00:50
    Geen uitzending
  • 22:30
    Boys
    01:10
    Geen uitzending
  • 23:05
    Married ... With Children
    16:35
    Baywatch
  • 23:00
    Zomerrust
    06:00
    Joe
  • 23:15
    Sports Late Night
    04:50
    Geen uitzending
  • 22:55
    Will & Grace
    02:05
    Neighbours: A New Chapter
  • 22:35
    Kitchen Commando
    02:50
    Backroad Truckers
  • 22:35
    The Real Housewives of Beverly Hills
    02:15
    Geen uitzending
  • 23:00
    CSI: Miami
    05:00
    Geen uitzending
  • 20:40
    Herhalingslus
    20:00
    Z-Nieuws
  • 23:07
    Mijn tuin
    06:00
    Nog Even Soezen
  • 23:00
    De Garde van Gert
    02:30
    Snel, Makkelijk & Lekker
  • 22:20
    The Paddock
    02:10
    Eredivisie
  • 23:05
    Grantchester
    02:35
    DCI Banks
  • 23:14
    NOS Studio Sport Eredivisie
    08:00
    NOS Journaal
  • 23:13
    Hans Bloemendal, een muzikaal eerbetoon
    08:00
    BinnensteBuiten
  • 23:09
    De Kemping
    07:50
    De boterhamshow