Wim Lybaert brengt 'Het Goeie Leven' naar Eén
Het nieuwe Eén-programma 'Het Goeie Leven' is het verhaal van Wim Lybaert en zijn twaalf levensgenieters. Uit meer dan 700 kandidaten koos Wim Lybaert zes duo's die houden van kweken en eten.
Samen met hen tovert hij een onontgonnen weiland, gelegen in het domein van de Oude Abdij van Drongen, om tot een vruchtbaar en lekker paradijs. De twaalf deelnemers gaan back to basics, zij kweken alles zelf en koken met echt vuur zonder elektriciteit te gebruiken.
Ze kweken om te eten en brengen het beste uit de natuur. Met hun pure keuken proberen ze topchefs te verleiden zoals Peter Goossens, Wouter Keersmaekers, Kobe Desramaults, Sergio Herman en Jeroen Meus.
'Het Goeie Leven' is geen harde competitie of afvalrace want er zijn geen afvallers en er is geen geldprijs. Het is een spel met de natuur. De beste kweker haalt een riek binnen, de beste kok een vork. Wie kweken en koken het best combineert mag zich de meester van het goede leven noemen.
Begin januari gaf Wim zijn zes duo's de opdracht om hun moestuin te doen schitteren in negen groenten en negen gerechten. Elke opdracht moeten ze opkweken tegen een vooropgestelde oogstdag. Op die dag moeten ze een bepaalde groente in al zijn variëteiten op een voetstuk zetten en ook een lekkere bereiding uit het vuur halen. Zo zullen de twaalf deelnemers drie seizoenen lang samen zaaien, kweken en genieten van de vruchten die de natuur hen schenkt.
'Het Goeie Leven' straalt goesting uit en is echt aanstekelijk. Het is tevens het eerste groot programma van Wim Lybaert.
Naast de televisiereeks komt er ook een boek. Het goeie leven verschijnt op 27 oktober bij Uitgeverij Manteau. In zijn boek toont de auteur de lezer door middel van persoonlijke verhalen en nieuwe recepten wat het goeie leven volgens hem inhoudt.
'Het Goeie Leven', vanaf dinsdag 13 september wekelijks om 20.40 uur op Eén.