Vrijdag terug bij VTM: 'The Voice Kids'

donderdag 19 november 2015

Een muisstille studio, een groot podium, een laatste duwtje in de rug van twee meelevende hosts, drie coaches met hun rug naar het podium gedraaid en klaar om van hun sokken geblazen te worden... 'The Voice Kids' is helemaal klaar voor een nieuw seizoen!

Met gemiddeld meer dan een miljoen kijkers en een marktaandeel van 43% (VVA 18-54, live +6) blikt 'The Voice Kids' terug op een bijzonder succesvol eerste seizoen. Vanaf vrijdag 20 november staat een nieuwe lichting talenten tussen 7 en 14 jaar te trappelen om het grote podium te bestormen. Ze zijn jong, maar hebben minstens evenveel lef als hun volwassen Voice-collega’s. Met hun stem iedereen – en vooral coaches Natalia, Sean Dhondt en nieuwkomer Slongs Dievanongs – omverblazen: daar is het deze kids om te doen.


An Lemmens en Kürt Rogiers zorgen voor het laatste duwtje in de rug en begeleiden de kids doorheen het 'Voice'-parcours. Wie weet groot en klein te betoveren in de Blind Auditions? Wie zorgt voor vuurwerk in de Battles? Wie wordt de opvolger van winnares Mentissa en strijkt in de spetterende finale een studiebeurs van 10.000 euro op en de mogelijkheid om een single uit te brengen?

Slongs Dievanongs naast coaches Sean Dhondt en Natalia in de draaistoel
'The Voice Kids' verwelkomt niet alleen een nieuw seizoen, de kandidatenfoyer krijgt ook een nieuw decor én kersverse coach Slongs Dievanongs zal naast Sean Dhondt en Natalia plaatsnemen in de draaistoelen. Het drietal gaat acht weken lang op zoek naar het grootste zangtalent in Vlaanderen tussen 7 en 14 jaar.

Slongs Dievanongs is dé revelatie van de Belgische hiphop. Dit jaar gooide ze nog hoge ogen in 'Liefde voor Muziek' en toonde ze in Baas in Huis bij VTMKZOOM hoe dicht ze bij haar jonge publiek staat. In 'The Voice Kids' zal Slongs coaches Sean Dhondt en Natalia versterken en de jonge talenten onder haar hoede nemen.

Slongs Dievanongs: 'Iedereen heeft het altijd maar over hoe zenuwachtig de kids zijn, maar ik heb ook serieus wakker gelegen. Ik heb lang nagedacht over hoe ik 'The Voice Kids' zou aanpakken. En ik heb beslist. Ik ga dit aanpakken zoals ik de rest van mijn leven aanpak: op het gevoel. Ik heb hier een klein, rechtvaardig riddertje zitten dat mij verwittigt welke richting ik moet uitgaan, een ja of een nee.'

Ook voor Sean Dhondt en Natalia belooft het een spannend seizoen te worden. Vorig jaar snoepte Natalia namelijk meermaals talenten af van Sean, wanneer ze samen op de knop drukten. Dit jaar lijken de kaarten anders te liggen…

Sean Dhondt: 'Dit is het tweede seizoen dat ik doe, dus ik weet iets beter hoe het werkt. Het is ongelofelijk spannend, want er rust toch een zware taak op onze schouders. Ik hoop dat ik makkelijker stemmetjes binnenhaal dan vorig jaar. Als ik samen met Natalia draaide, kozen ze gegarandeerd voor haar team.'

Natalia: 'Ik ben gewoon heel curieus naar de stemmen. Slongs is heel populair bij de kinderen, dus ik ga wel mijn beste beentje moeten voorzetten. Ik heb ongelofelijk veel zin om op die stoel te gaan zitten en om op die knop te drukken.'

Van Blind auditions over Battles tot de finale
In 'The Voice Kids' krijgt iedereen van 7 tot 14 jaar de kans om zijn of haar uniek zangtalent te laten horen. Net zoals bij The Voice van Vlaanderen moeten de kids eerst met een band op een podium en met publiek de Blind Auditions doorstaan. Geen vier, maar drie coaches zullen met hun rug naar de optredende kinderen zitten en zo beoordelen of ze het talent willen meenemen door de rest van het 'The Voice Kids'-avontuur en hen begeleiden in hun prille muziekcarrière.

De talenten die minstens één van de drie coaches kippenvel kunnen bezorgen, nemen het drie weken lang tegen elkaar op in de Battles, maar slechts zes van hen stoten door naar de grote finaleshow. Alleen de strafste stem wordt uiteindelijk uitgeroepen tot dé 'Voice van Vlaanderen' onder de kids en gaat naar huis met een studiebeurs van 10.000 euro en de mogelijkheid om een single op te nemen.

Maar ook wie niet doorstoot, wordt beloond met een leuke verrassing. Alle kids mogen namelijk samen met hun familie een heel weekend lang naar Disneyland Parijs.

Het volledige 'The Voice Kids'-traject ziet er als volgt uit:

Vrijdag 20 november 2015: eerste Blind Auditions
Vrijdag 27 november 2015: tweede Blind Auditions
Vrijdag 4 december 2015: derde Blind Auditions
Vrijdag 11 december 2015: vierde Blind Auditions
Vrijdag 18 december 2015: eerste Battles
Vrijdag 25 december 2015: tweede Battles
Vrijdag 1 januari 2016: derde Battles
Vrijdag 8 januari 2016: finale

Eerste Blind auditions op vrijdag 20 november
Vanaf vrijdag 20 november gaan coaches Slongs, Natalia en Sean Dhondt op zoek naar 12 toptalenten voor hun team. In de eerste Blind Audition van The Voice Kids betreden de eerste 12 kids het podium. De talenten die minstens één van de coaches kunnen overtuigen, gaan door naar de Battles. Natalia, Slongs en Sean krijgen vier weken de tijd om hun 12-koppige team voor de Battles samen te stellen.

'The Voice Kids', vanaf vrijdag 20 november om 20.35 uur op VTM.


VTMTheVoiceKids

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Stephanie Planckaert (VTM)

Het nieuwe schooljaar gaat van start en bij de familie Luki brengen ze hun zevende kind naar school. De familie Leys staat voor een dilemma tijdens het winkelen: wordt het schoolgerief of toch speelgoed? Voor de familie Naudts, met hun acht dochters, brengt het nieuwe schooljaar eveneens extra kosten met zich mee. Stephanie bezoekt ook Kevin en Nena, die helaas minder goed nieuws hebben ontvangen over hun baby Yarne.

'Families XXL', om 20.30 uur bij VTM.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
  • 10:00
    Lentebeelden
    07:20
    Journaallus
  • 07:30
    Ketnet Junior
    12:30
    Lentebeelden
  • 10:35
    Competitiebeesten
    05:15
    Geen uitzending
  • 10:00
    Geen uitzending
    06:05
    Kabouter Plop
  • 10:00
    Geen uitzending
    07:15
    Project Runway
  • 09:30
    Geen uitzending
    11:40
    The Bold Type
  • 09:00
    Geen uitzending
    15:10
    All New Traffic Cops
  • 10:20
    Beverly Hills, 90210
    02:30
    Baywatch
  • 10:00
    Joe
    09:30
    Geen uitzending
  • 10:35
    Young Sheldon
    02:25
    Sports Late Night
  • 10:15
    Geen uitzending
    07:30
    CSI: Miami
  • 10:20
    NCIS: Los Angeles
    02:40
    Kitchen Commando
  • 10:25
    Love It or List It
    05:00
    Geen uitzending
  • 09:30
    Another Mother
    05:00
    Geen uitzending
  • 06:00
    Herhalingslus
    11:00
    Trends Talk
  • 10:34
    Diy on wheels
    06:00
    Nog Even Soezen
  • 10:15
    Hidden Gems
    02:35
    Sarah's Sweet Table
  • 09:20
    Premier League
    02:00
    Wordt aangekondigd
  • 09:55
    McDonald and Dodds
    02:45
    Midsomer Murders
  • 10:33
    Bed & Breakfast
    01:44
    Mindfck
  • 10:28
    Podium Klassiek
    08:04
    Petrus in het land
  • 10:28
    Mees Kees
    02:10
    NOS Jeugdjournaal met gebarentaal