Qmusic telt vanaf 25 november vanuit Gent af naar Rode Neuzen Dag

maandag 7 november 2016

Op zaterdag 3 december is het zover: de tweede editie van Rode Neuzen Dag. Vlaanderen is ondertussen massaal actie aan het voeren om jongeren met psychische problemen te helpen: er worden al meer dan 1700 acties georganiseerd voor de goeddoelactie van VTM, Qmusic en Belfius.

Al die actievoerders kunnen vanaf vrijdag 25 november terecht in Gent om samen met Qmusic af te tellen naar 3 december tijdens de Rode Neuzen Dag Countdown.


'Elk bedrag verdient een lach. Daarom trekken we vanaf vrijdag 25 november naar Gent om daar actievoerders te bedanken met heel wat optredens en comedyshows en samen af te tellen naar 3 december. We roepen dan ook iedereen op om nog een actie te organiseren', vertelden Sam De Bruyn en Heidi Van Tielen op de radio. Qmusic kampeert vanaf 25 november negen dagen lang in de Rode Neuzen Dag Tent op het Sint-Pietersplein in Gent voor live radio, heel wat optredens en comedyshows. Actievoerders kunnen er ter plaatse ook nog iets organiseren.

Elke dag comedyshows van o.a. William Boeva en Gunter Lamoot & optredens van o.a. Gabriel Rios en Emma Bale
Naast live radio staan er elke dag heel wat optredens en comedyshows op het programma. Speciaal voor de actievoerders zijn er tijdens de comedyshows speciale golden seats voorzien. Onder andere William Boeva, Gunter Lamoot, Henk Rijckaert en Xander De Rycke komen al zo'n comedyshow brengen. Voor live muziek wordt gezorgd door o.a. Gabriel Rios, Emma Bale, Coely en Milo Meskens.

Voor de radio-uitzending gaat Qmusic elke dag tussen 13.00 en 22.00 uur live vanuit de Rode Neuzen Dag Tent. Bart-Jan Depraetere en Marcia Bwarody presenteren tussen 13.00 en 16.00, Maarten Vancoillie en Dorothee Dauwe blijven de avondspits presenteren (16.00 – 19.00) en het ochtendduo Sam & Heidi zal 9 dagen lang tussen 19.00 en 22.00 te horen zijn. Wim Oosterlinck en Vincent Fierens nemen tijdens die periode de ochtend (6.00 – 9.00) voor hun rekening. De muziek tijdens het voormiddagblok You Make Us Play (9.00 – 13.00) wordt tijdens de Countdown gekozen door Rode Neuzen Dag-actievoerders.

Rode Neuzen Dag Tombola en oproep aan actievoerders om ter plaatse nog iets te organiseren
Met de Rode Neuzen Dag Countdown wil Qmusic alle actievoerders een podium geven en horen hoe zij zich inzetten voor de goeddoelactie. Naast heel wat van hun verhalen op de radio, kan iedereen zich vanaf vandaag, maandag 7 november, inschrijven via rodeneuzendag.be om ter plaatse in de Rode Neuzen Dag Tent nog een standje uit te baten ten voordele van Rode Neuzen Dag.

Qmusic speelt daarnaast elke dag de Rode Neuzen Dag Tombola: in ruil voor een sms naar 4666 – waarvan de opbrengst integraal naar het goede doel gaat – kunnen deelnemers heel wat speciale Rode Neuzen Dag-prijzen winnen. Zo signeerden de Red Hot Chilli Peppers een canvas en is er een gastrol te winnen in 'De Buurtpolitie'.

Vanaf vandaag, maandag 7 november, start ook Rode Neuzen Radio: een digitaal kanaal vol humoristische fragmenten dat online te beluisteren is via Qmusic.be en de Q-app.

Rode Neuzen Dag Nieuws: Birgit Van Mol gaat elke dag live vanuit Gent
Niet alleen Qmusic trekt naar Gent, ook VTM NIEUWS sluit 9 dagen lang aan in Gent. Birgit Van Mol zal er elke dag live het Rode Neuzen Dag Nieuws presenteren. Hoe leeft Rode Neuzen Dag in Vlaanderen? Wat gebeurt er allemaal naar aanleiding van de goeddoelactie? Er komt daarnaast elke dag een reportage aan bod, waarin Rode Neuzen Dag-ambassadrice Evi Hanssen er op uit trekt in Vlaanderen, om te babbelen met hulpverleners of jongeren die zelf in aanraking zijn geweest of nog steeds zijn met de problematiek. Birgit zet ook elke dag een aantal beelden van acties op een rij, die ingestuurd worden door actievoerders.

Birgit Van Mol: 'We willen ook met VTM NIEUWS tussen de actievoerders staan en laten zien wat er leeft in Vlaanderen. Vandaar de logische keuze om een aparte nieuwsuitzending te maken, live vanuit de grote tent in Gent. Zo tellen we vanuit de nieuwsdienst mee af naar het grote slotmoment op zaterdag 3 december.'

Het Rode Neuzen Dag Nieuws wordt van vrijdag 25 november tot en met zaterdag 3 december net na de nieuwsuitzending van 19.00 uitgezonden.

Weervrouw Jill Peeters presenteert het weerbericht vanuit Gent
Ook weervrouw Jill Peeters ruilt de VTM NIEUWS-studio in voor de Rode Neuzen Dag Tent in Gent. Ze presenteert er 9 dagen lang ter plaatse het weerbericht, tussen de actievoerders van Rode Neuzen Dag.

Jill Peeters: 'Ik heb vorig jaar al eens mogen ervaren hoe het is om een weerbericht op locatie uit te zenden met heel wat actievoerders om me heen. Het is enorm leuk om te doen, omdat je in weer en wind voelt hoe hard Rode Neuzen Dag leeft in Vlaanderen. Ik voorspel met plezier alleen maar goed weer voor de talrijke Rode Neuzen Dag-acties.'

Hoe acties registeren? Alle info op rodeneuzendag.be.


rodeneuzendag

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Vive le Vélo, Leve de Ronde' - Karl Vannieuwkerke (Eén)

Karl ontvangt David van der Poel, Jolien D'hoore en Stijn Steels aan zijn tafel in de Vlaamse Ardennen om te praten over hun passie voor de koers en 'Vlaanderens mooiste'. Sammy Neyrinck duikt in de sfeer van de Ronde voor dagverse reportages uit het peloton. En Bart Aerts gaat op zoek naar verhalen rond wielerlegende Briek Schotte.

'Vive le Vélo, leve de Ronde', om 21.00 uur op VRT 1.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
  • 09:00
    Radio2 op VRT 1: WinWin
    00:05
    Journaallus
  • 07:30
    Ketnet Junior
    23:10
    Nachtlus
  • 09:50
    Interstellar Ella
    21:00
    Geen uitzending
  • 09:45
    Geen uitzending
    06:00
    Kabouter Plop
  • 08:00
    Geen uitzending
    07:15
    The Big Body Hotel
  • 08:35
    Geen uitzending
    00:50
    The Big Bang Theory
  • 02:10
    Geen uitzending
    14:40
    Stargate SG-1
  • 09:50
    Strong Medicine
    01:00
    The Flying Doctors
  • 09:30
    Geen uitzending
    06:00
    Joe
  • 09:45
    Tot op het Bot: Het Rund
    00:00
    Celebrity MasterChef Vlaanderen
  • 09:45
    Geen uitzending
    00:20
    ER
  • 09:55
    Undercover Boss
    00:45
    Hawaii Five-0
  • 09:15
    Extreme Makeover: Home Edition
    00:35
    Love Island
  • 09:55
    Forensic Files II
    00:50
    Castle
  • 09:00
    Z-Extra
    00:50
    Herhalingslus
  • 09:52
    De ambachter
    00:00
    Je Kijkt Naar De Sterren
  • 09:25
    Ottolenghi's Mediterranean Feast
  • 09:30
    Eredivisie
    01:00
    Six Nations
  • 09:55
    Midsomer Murders
    00:35
    Murdoch Mysteries
  • 09:39
    Goedemorgen Nederland
    00:49
    NOS Journaal
  • 09:36
    Close Up
    00:26
    Portrait de la jeune fille en feu
  • 09:54
    Sesamstraat: 10 voor...
    00:25
    Sophie & Jeroen