Nieuw op VTM: 'Vossenstreken' - KIJK ONLINE!

zondag 18 januari 2015

Serieuze politiezaken krijgen een lichtvoetige twist in 'Vossenstreken', de nieuwe tiendelige fictiereeks waarin Barbara Sarafian het voortouw neemt als Sara Roose.

Zij is een ambitieuze politiecommissaris die naast de promotie vist waar ze recht op had. Als zoethoudertje krijgt Sara de cel onopgeloste zaken toegewezen. En alsof het niet slechter kon, zitten er in het pakket drie uitgerangeerde rechercheurs waar de top geen raad mee weet.


Hoewel er van het team geen resultaten worden verwacht, bewijzen deze underdogs van de federale politie dat ze nog lang niet zijn uitgeblust. En nog minder hun streken verleerd. De cast van Vossenstreken bestaat uit een ensemble van sterke acteurs en actrices, met Barbara Sarafian, Vic De Wachter, Karel Vingerhoets en Jappe Claes in de hoofdrollen.

Zij krijgen het gezelschap van Mathijs F Scheepers, Flor Decleir, Evelien Bosmans, en van Els Olaerts en Hilde Heijnen in een terugkerende bijrol.

'Vossenstreken' is een productie van BlazHoffski ('Taarten van Staf', 'Pubers van Streeks', 'Foute Vrienden') in samenwerking met A Private View ('Verlengd Weekend', 'Man zkt Vrouw',
'Aanrijding in Moscou', 'Adem', 'Brasserie Romantiek'). De serie is gerealiseerd met de steun en de participatie van de gemeente Willebroek en tax shelter partners.

De regie van 'Vossenstreken' is in handen van Joël Vanhoebrouck ('Code 37', 'Brasserie Romantiek', 'Dubbelleven', 'Eigen Kweek'), Kaat Beels ('Swooni', 'Jes', 'Clan'), en Anke Blondé ('Dura Lex'). Het team van scenaristen bestaat uit Bram Renders, Dirk Nielandt en Sille Renap. Showrunner en hoofdscenarist is Phillippe De Schepper, de creatieveling die reeds zijn stempel drukte op 'Vermist', 'Dubbelleven' en 'Eigen Kweek'.

Het verhaal
Sara Roose is een gedreven en ambitieuze politiecommissaris, die recht heeft op de promotie tot teamleider van de cel geweld. Maar die promotie gaat uiteindelijk naar een man. Ironische pitbull Max Cuypers, geniale neuroot Stan Van Riel en nonchalante womanizer Ludo Mannaert zijn drie oudere en uitgerangeerde rechercheurs die niet meer aan de bak komen in het korps. De politietop beslist de pijnpunten in één keer op te lossen door de cel onopgeloste zaken op te richten. Zo wordt Sarah toch nog teamleider en weten ze eindelijk ook wat gedaan met Max, Stan en Ludo. De nieuwe dienst wordt weggestopt in de archiefruimte, de vergeetput van de federale politie. Niemand verwacht veel van dit team, maar toch wordt ze een succes. Week na week bewijzen deze onconventionele politiehelden dat ze niet te onderschatten zijn en wekken ze oude zaken weer tot leven. Met oude en nieuwe technieken, niet altijd volgens het boekje, maar wel met resultaat.

Aflevering 1
Politiecommissaris Sara Roose en haar rechercheurs van de cel onopgeloste zaken heropenen de moord op Joris Theunissen. Het lichaam van deze linkse student werd in 1984 gevonden op twee kilometer van Kleine Brogel, waar hij kampeerde met vier vrienden-vredesactivisten. Ze protesteerden tegen de kernwapens op de legerbasis. De moordenaar van Joris kon nooit worden gevat. Een maand geleden is Frank Ruiters, die tot het clubje van actievoerders hoorde, opgepakt omdat hij een man heeft doodgestoken. Zit hij ook achter de dood van Joris? Sara Roose en haar team beginnen te graven in het verleden, een grimmige periode vol samenzweringen, paranoia en wantrouwen in de politie.

Gastrollen
Louis Talpe (Peter Rutten), Hilde Van Mieghem (Claudia Tourenhout), Tom Van Bauwel (Gunter Daelmans), Ludo Hoogmartens (Cor Verhaelen), Patricia Goemaere (Mieke Roelofs), Steve De Schepper (Frank Ruiters), Rik Van Geel (speeddate), Michel Van Looveren (speeddate), Jos Van Vliergberghe (speeddate), Tom Dingenen (speedate)

Bewerking scenario
Dirk Nielandt & Philippe De Schepper

Regie
Joël Vanhoebrouck

Ontdek 'Vossenstreken' in primeur!

'Vossenstreken', vanaf maandag 19 januari wekelijks om 21.40 uur op VTM.


TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Vive le Vélo, Leve de Ronde' - Karl Vannieuwkerke (Eén)

Karl ontvangt David van der Poel, Jolien D'hoore en Stijn Steels aan zijn tafel in de Vlaamse Ardennen om te praten over hun passie voor de koers en 'Vlaanderens mooiste'. Sammy Neyrinck duikt in de sfeer van de Ronde voor dagverse reportages uit het peloton. En Bart Aerts gaat op zoek naar verhalen rond wielerlegende Briek Schotte.

'Vive le Vélo, leve de Ronde', om 21.00 uur op VRT 1.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
  • 06:00
    Radio2 op VRT 1: Goeiemorgen, morgen!
    00:05
    Journaallus
  • 07:30
    Ketnet Junior
    23:10
    Nachtlus
  • 08:10
    Wannabe's
  • 08:10
    Kattenoog: Het geheim van de griezelclub
    01:25
    Geen uitzending
  • 08:00
    Geen uitzending
    07:15
    The Big Body Hotel
  • 02:40
    Geen uitzending
    00:50
    The Big Bang Theory
  • 02:10
    Geen uitzending
    14:40
    Stargate SG-1
  • 08:15
    Strong Medicine
    01:00
    The Flying Doctors
  • 06:00
    Joe
    00:40
    Geen uitzending
  • 06:00
    TEAM OCHTEND
    00:00
    Celebrity MasterChef Vlaanderen
  • 07:50
    Cold Case
    00:20
    ER
  • 08:05
    Two and a Half Men
    00:45
    Hawaii Five-0
  • 07:20
    Bake Off Vlaanderen
    00:35
    Love Island
  • 05:00
    Geen uitzending
    00:50
    Castle
  • 08:00
    Wijzer Wonen
    00:50
    Herhalingslus
  • 08:14
    Meesterwerk
    00:00
    Je Kijkt Naar De Sterren
  • 08:00
    Snel, Makkelijk & Lekker
    00:55
    Guillaume's Paris
  • 07:00
    Six Nations
    02:50
    Formule 2
  • 08:15
    Death in Paradise
    00:35
    Murdoch Mysteries
  • 08:11
    Goedemorgen Nederland
    00:49
    NOS Journaal
  • 08:00
    BinnensteBuiten
    00:26
    Portrait de la jeune fille en feu
  • 08:11
    Shaun het schaap
    00:25
    Sophie & Jeroen