Nieuw bij VTM: 'The Wall' met Niels Destadsbader

maandag 4 september 2017

Een duizelingwekkende muur die geeft en neemt, groene en rode ballen die het verschil maken tussen winst of verlies, een rollercoaster van emoties en 1 duo dat mekaar blindelings vertrouwt: dat zijn de ingrediënten van 'The Wall'.

Vanaf dinsdag 5 september presenteert Niels Destadsbader het nieuwe spelprogramma waarin veel geld – héél veel geld – te winnen valt. Zijn hart slaat net zoals dat van de kandidaten een fractie sneller wanneer de groene en rode ballen van de muur van 4 verdiepingen hoog naar beneden vallen. De muur die veel geeft, maar ook veel neemt...


Door elkaar goed te kennen, kan je in 'The Wall' gigantisch veel geld winnen of verliezen. Tien weken lang voelt telkens 1 duo van beste vrienden, partners, broers, zussen of andere quizzers met een sterke band de spanning stijgen in de studio. Hun lot ligt in handen van 'de muur' en de daarbij horende ballen. Die kunnen namelijk veel geld opleveren, maar evengoed de winst terug afsnoepen. Óf het duo ook effectief met winst naar huis gaat, bepaalt een verrassende twist aan het einde van het spel…

'Mijn verwachtingen van 'The Wall' zijn hoog', zegt Niels Destadsbader. 'Dat kan niet anders met een muur van 12 meter. Pas wanneer je zelf voor de muur staat, besef je hoe enorm hoog hij wel is. 'The Wall' is dan ook een groots spelprogramma, letterlijk en figuurlijk. Er zijn kandidaten die met héél véél geld naar huis gaan. Geluk speelt in The Wall een grote rol. Alle vragen juist hebben en met niks naar huis gaan: het kan. Maar evenzeer kan je met één simpele vraag handen vol geld winnen. Nooit eerder zag ik een quiz met zo veel opeenvolgende spanningsbogen. En een super climax helemaal op het einde.'

Drie ronders, veel ballen en een verscheurend dilemma
In 'The Wall' beslissen 3 rondes over winst of verlies. In ronde 1 beantwoorden de deelnemers samen 5 vragen. Na elk antwoord rolt een groene of rode bal over de muur om uiteindelijk in één van de 15 vakken met geldbedragen te belanden. Bij een goed antwoord gaat de winst naar omhoog, bij een fout antwoord wordt het bedrag in mindering gebracht.

Vanaf ronde 2 worden de spelers gescheiden en komt het erop aan om elkaar goed te kennen. Terwijl de ene kandidaat in de studio de kennis van zijn medespeler probeert in te schatten en het strategische spel met de ballen speelt, wordt de andere in afzondering gebracht om de vragen te beantwoorden. Hij heeft het raden naar hoe zijn kompaan het er vanaf brengt in de studio en welk bedrag er op The Wall prijkt. Aan het einde van ronde 3 staat de speler in afzondering voor een verscheurend dilemma. Er wordt hem een contract aangeboden ter waarde van het gewonnen bedrag in ronde 1, aangevuld met 2.000 euro per correct antwoord. Kiest de kandidaat voor zekerheid? Of verscheurt hij het contract en kiest hij voor het onbekende bedrag op The Wall? En hoe reageren beide spelers wanneer ze opnieuw met elkaar geconfronteerd worden?

Verandert de muur het leven van collega's en beste vrienden Yannick en Mike?
Het eerste duo dat zich op een rollercoaster van emoties begeeft is Yannick uit Turnhout en Mike uit Vilvoorde (allebei 31). De twee werden 7 jaar geleden collega’s, intussen is hun band uitgegroeid tot een hechte vriendschap. Samen naar het voetbal kijken, samen op stap gaan, maar ook elkaars steun zijn in moeilijkere tijden: Yannick en Mike kunnen altijd op elkaar rekenen. De ideale basis om samen deel te nemen aan 'The Wall'. Mocht de muur hen gunstig gezind zijn, dan willen de mannen een Premier League-voetbalreis maken. Een deel van het geld zou ook naar vzw Downsyndroom Vlaanderen gaan, een goed doel dat hen nauw aan het hart ligt omdat Mikes dochtertje aan het syndroom van Down lijdt. Is de muur meteen bikkelhard of verandert hij hun leven voorgoed?

'The Wall', vanaf dinsdag 5 september om 20.35 uur bij VTM.


DOSSIER: Najaar 2017: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Vive le Vélo, Leve de Ronde' - Karl Vannieuwkerke (Eén)

Dagelijks ontvangt Karl drie gasten aan zijn tafel in de Vlaamse Ardennen om te praten over hun passie voor de koers en 'Vlaanderens mooiste'. Sammy Neyrinck duikt in de sfeer van de Ronde voor dagverse reportages uit het peloton. En iedere dag is er ook een portret van een spilfiguur uit de rijke Ronde-geschiedenis.

'Vive le vélo, leve de Ronde', om 22.10 uur op VRT 1.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
  • 23:10
    VRT NWS laat
    01:20
    Het weer (laat)
  • 23:00
    Smog Town
    23:50
    Nachtlus
  • 20:15
    VRT NWS journaal met VGT
    05:00
    Geen uitzending
  • 22:45
    Telefacts
    01:10
    Geen uitzending
  • 20:00
    Premier League Darts
    01:30
    Geen uitzending
  • 20:35
    Once Upon a Time... In Hollywood
    02:00
    The Big Bang Theory
  • 22:25
    Ultimate Police Interceptors
    01:15
    Stargate SG-1
  • 22:40
    Strong Medicine
    00:50
    Offspring
  • 23:10
    Nonkel Jef
    00:55
    Geen uitzending
  • 22:10
    Big Brother
    00:25
    De Tafel van Gert
  • 23:10
    Oogappels
    01:00
    Friends
  • 22:25
    NCIS: Los Angeles
    00:20
    Hawaii Five-0
  • 22:20
    The Real Housewives of Amsterdam
    00:35
    The Block NZ: On Point
  • 23:00
    CSI: Miami
    00:40
    Castle
  • 20:25
    Z-Extra Vivium Digital Awards
    01:30
    Herhalingslus
  • 22:54
    Trap bouwen met roger
    00:00
    Je Kijkt Naar De Sterren
  • 23:00
    De Garde van Gert
    00:55
    Ware Delicatessen
  • 23:05
    Play Sports Highlights
    02:00
    Wordt aangekondigd
  • 23:10
    Silent Witness
    01:20
    Murdoch Mysteries
  • 23:05
    Op1
    00:23
    De Avondshow met Arjen Lubach
  • 22:20
    2Doc
    00:17
    Nieuwsuur
  • 22:53
    Irvine Welsh's Crime