Najaar op Eén: spannende en hartverwarmende topfictie

donderdag 10 augustus 2017

Dit najaar brengt Eén enkele straffe fictiereeksen van eigen bodem met 'Tabula Rasa' en 'Tytgat Chocolat'. In die laatste reizen enkele inpakkers uit de chocoladefabriek Tytgat Chocolat hun uitgewezen collega achterna om haar terug te halen.

In de nieuwe psychologische thrillerreeks 'Tabula Rasa' is Mie D’Haeze, een jonge vrouw met geheugenverlies, de enige sleutel in een mysterieuze verdwijningszaak. In de internationaal scorende reeks 'Salamander' worden de kluizen van een groepje machthebbers gekraakt. Wanneer politie-inspecteur Paul Gerardi de zaak onderzoekt, staat zijn leven op het spel… In 'Flikken Rotterdam' kunnen we de lotgevallen van het Rotterdamse rechercheteam en de officier van justitie volgen. De topreeks 'Van Vlees en Bloed' is weer te zien op Eén. En 'Thuis' is er natuurlijk ook weer.


NIEUW - 'Tabula Rasa'
Meeslepende, psychologische thriller met Veerle Baetens

In de nieuwe psychologische thriller 'Tabula Rasa' is Mie D’Haeze, een jonge vrouw die kampt met geheugenverlies, de enige sleutel in de mysterieuze verdwijningszaak van Thomas De Geest. Om De Geest terug te vinden, moet Mie haar weg zoeken in het raadselachtige doolhof van haar hoofd, en de puzzelstukken proberen te leggen van wat er precies gebeurd is. Hoe meer Mie zich herinnert, hoe meer ze iedereen rondom zich begint te wantrouwen… maar vooral zichzelf. Zijn de herinneringen echt of is het haar verbeelding die de gaten in haar geheugen probeert te vullen?

Showrunner Malin-Sarah Gozin ontwikkelde het idee voor de reeks samen met Veerle Baetens. Christophe Dirickx vervoegde het schrijfteam. De regie is in handen van Jonas Govaerts en Kaat Beels. Deze topreeks met internationale allures kan rekenen op een sterrencast met onder andere Stijn Van Opstal, Natali Broods, Peter Van den Begin, Gene Bervoets, Jeroen Perceval en Hilde Van Mieghem. 'Tabula Rasa' nodigt de kijkers vanaf de eerste seconde uit om samen met Mie het mysterie van haar verleden te ontwarren. Bloedstollend en vernieuwend - een niet te missen reeks.

'Tabula Rasa': later dit najaar op Eén.

NIEUW - 'Tytgat Chocolat'
Laat je helemaal inpakken door 'Tytgat Chocolat'

Vanaf september kunnen Eén-kijkers zeven weken lang genieten van de hartverwarmende nieuwe fictiereeks 'Tytgat Chocolat'. De reeks is niet alleen een romcom, maar ook een roadmovie. Jasper Vloemans werkt als inpakker bij het chocoladebedrijf Tytgat Chocolat en wordt verliefd op zijn collega Tina, een meisje van Kosovaarse afkomst. Wanneer Tina plots uitgewezen wordt naar haar land van herkomst, blijft Jasper met een gebroken hart achter. Achter de rug van hun familie en de directie van Tytgat Chocolat reizen haar vrienden haar achterna, aangevoerd door de dolverliefde Jasper.

De hoofdrollen in 'Tytgat Chocolat' worden vertolkt door Jelle Palmaerts, Jan Goris, Jason Van Laere, Gert Wellens en Peter Janssens van Theater STAP, een theatergezelschap dat werkt met een vast ensemble van professionele acteurs met een verstandelijke beperking. Daarnaast spelen Wim Opbrouck, Frank Focketyn, Marc Van Eeghem, Els Dottermans, Mira Bryssinck, Mieke De Groote, Jan Decleir en Flor Decleir mee. Deze unieke reeks werd geschreven en geregisseerd door Filip Lenaerts en Marc Bryssinck, artistiek directeur van Theater STAP.

'Tytgat Chocolat', vanaf 10 september elke zondag om 21.20 uur op Eén.

SPECIAL - 'Tytgat Chocolat: the making of'
Een unieke documentaire over de vijf hoofdrolspelers

Deze documentaire schetst een eerlijk en ontroerend portret van de vijf hoofdrolspelers tijdens de opnames van 'Tytgat Chocolat': Jelle Palmaerts, Jan Goris, Jason Van Laere, Gert Wellens en Peter Janssens van Theater STAP, een theatergezelschap dat werkt met acteurs met een verstandelijke beperking. Hoe beleven ze de opnames? Hoe gaan ze om met het drukke draaischema? Maar de docu gaat ook breder en toont de aparte blik die zij hebben op de wereld: hoe kijken ze naar het leven, en welke droom willen ze hierna realiseren?

Deze special vertelt hun verhaal, over het buitengewone televisieavontuur dat ze met elkaar beleven en hoe ze in het leven staan. De documentaire werd gemaakt door Sander Brants en Marielle Dazler en gerealiseerd met de steun van Gelijke Kansen Vlaanderen.

'Tytgat Chocolat: the making of', maandag 23 oktober om 21.30 uur op Eén.

TOPFICTIE VAN EIGEN BODEM - 'Salamander'
Herneming van de prestigieuze, spannende fictiereeks met Filip Peeters in de hoofdrol

In aanloop naar 'Salamander 2' brengt Eén dit najaar het eerste seizoen van 'Salamander' weer op het scherm. Deze topreeks scoorde niet enkel in Vlaanderen, maar had ook een enorm internationaal succes: het eerste seizoen was in meer dan 30 landen te zien, werd als eerste Vlaamse reeks gekocht door Netflix, en krijgt nu ook een pilot remake in Amerika door de grote studio ABC. In deze spannende fictiereeks worden de kluizen gekraakt van een strategisch gekozen groepje machtshebbers van het land. De hooggeplaatste gedupeerden zwijgen hierover om de vrede te bewaren, maar vooral om hun belangen te bewaken. Maar dat is buiten Paul Gerardi (Filip Peeters) gerekend, een politie-inspecteur die het misdrijf toevallig op het spoor komt en er meteen zijn tanden in zet.

In wiens opdracht werkten de daders, die geen enkel spoor nalieten? Wie heeft er belang bij om deze hooggeplaatsten in diskrediet te brengen en zo de staat te ontwrichten? Paul Gerardi wil de zaak verder onderzoeken, maar verliest zo zijn job, en zelfs zijn leven staat op het spel. Naast Filip Peeters zijn rollen weggelegd voor onder andere Leah Thys, Wim Opbrouck, Koen De Bouw, An Miller, Tine Reymer, Lucas Van den Eynde, Mike Verdrengh. Deze reeks wordt uitgezonden met audiodescriptie.

'Salamander', later dit najaar op Eén.

NIEUW - 'Flikken Rotterdam'
Het stevigere broertje van 'Flikken Maastricht'; een politieserie die kijkt als een thriller

Na de succesreeksen 'Flikken' en 'Flikken Maastricht' kan je vanaf 26 september op Eén ook de zaken van het Rotterdamse rechercheteam en de officier van justitie in het gloednieuwe 'Flikken Rotterdam' volgen. De beproefde formule van 'Flikken' zorgt ook in 'Flikken Rotterdam' voor een spannende mix van whodunits en de verwikkelingen in de persoonlijke levens van het rechercheteam.

In deze reeks maken we kennis met een nieuw team in een nieuwe stad. 'Flikken Rotterdam' draait om de vier Rotterdamse rechercheurs Stan (Cees Geel), Dries (Mark van Eeuwen), Lieve (Maryam Houssini) en Esther (Maartje van de Wetering) en de nieuwe officier van justitie Hein Berg (Huub Stapel). Dit doortastende rechercheteam zorgt ervoor dat alles op rolletjes loopt in de havenstad. Maar ze krijgen te maken met een mol in hun midden…

'Flikken Rotterdam', vanaf 26 september elke dinsdag om 21.20 uur op Eén.

TOPFICTIE VAN EIGEN BODEM - Van vlees en bloed
De bospoeper terug te zien op Eén

De legendarische quotes 'De emmer der vernederingen zit vol' en 'We zitten met nen bospoeper in de familie' klinken iedereen nog bekend in de oren. Fictiefans kunnen dan ook hun hart ophalen: dit najaar zendt Eén 'Van Vlees en Bloed' opnieuw uit. Deze topreeks won verschillende prijzen, waaronder de HA! Van Humo voor 'Beste Belgische programma' en de prijs voor 'Beste miniserie ter wereld' op het prestigieuze televisiefestival van Monte Carlo.

'Van Vlees en Bloed' draait rond de familie Vangenechten, een geslacht van beenhouwers en middenstanders in hart en nieren. Beenhouwerij Vangenechten draait goed, maar alles verandert wanneer de verloren zoon Rudy plots weer voor de deur staat… De reeks kent een fantastische cast met onder andere Lucas Van den Eynde, Sien Eggers, Reinhilde Decleir, Tom Van Dyck en Tom Dewispelaere.

'Van Vlees en Bloed': later dit najaar op Eén.

NIEUWE SEIZOENEN - Internationale fictie op Eén
Op weekdagen kan je op Eén genieten van de beste internationale fictie. Van maandag tot en met donderdag zendt Eén het tweede seizoen van de detectivereeks 'Secrets & Lies' uit, met onder andere Juliette Lewis. Ook het tweede seizoen van de politieke dramareeks 'Madame Secretary' en van de dramaserie 'The Last Ship' staan op het programma, net als het tweede seizoen van de politiereeks 'Major Crimes'.

Op vrijdagavond brengt Eén onder andere de nieuwe detectivereeks 'Maigret', met Rowan Atkinson als Commissaire Maigret. Daarna wordt het 19e seizoen van de crimi 'Midsomer Murders' vervolgd, en brengt Eén het 2e seizoen van het kostuumdrama 'Versailles'.

'Secrets & Lies: vanaf 4 september van maandag tot en met donderdag rond 23.20 uur op Eén.
'Madame Secretary': vanaf 20 september van maandag tot en met donderdag rond 23.20 uur op Eén.
'The Last Ship': later dit najaar op Eén.
'Major Crimes': later dit najaar op Eén.
'Maigret': vanaf 1 september elke vrijdag rond 20.35 uur op Eén.
'Midsomer Murders': vanaf 15 september elke vrijdag rond 20.35 uur op Eén.
'Versailles': vanaf 1 september elke vrijdag rond 22.10 uur op Eén.

FILMS - Zaterdagavonden bij Eén
Elke zaterdagavond worden de kijkers verwend met een topfilm. Eén start de eerste twee zaterdagen van september met films van eigen bodem: 'Terug naar Morgen' en 'Black'.

Op 2 september is 'Terug naar Morgen' te zien, met onder andere Koen De Graeve en Matteo Simoni. Een briljante professor ontdekt een manier om e-mails naar het verleden te sturen. Via deze berichten probeert hij het auto-ongeval van zijn geliefde te voorkomen. Maar het verleden wijzigen, heeft grote gevolgen voor zijn toekomst…

Op 9 september zendt Eén 'Black' uit van Adil El Arbi en Bilall Fallah, met Martha Canga Antonio en Aboubakr Bensaihi. De vijftienjarige Mavela is lid van de belangrijke Brusselse straatbende Black Bronckx. Wanneer ze verliefd wordt op de Marokkaanse Marwan, een jongen uit de rivaliserende  bende 1080, moet ze een keuze maken die dramatische gevolgen heeft.


DOSSIER: Najaar 2017: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Stephanie Planckaert (VTM)

Het nieuwe schooljaar gaat van start en bij de familie Luki brengen ze hun zevende kind naar school. De familie Leys staat voor een dilemma tijdens het winkelen: wordt het schoolgerief of toch speelgoed? Voor de familie Naudts, met hun acht dochters, brengt het nieuwe schooljaar eveneens extra kosten met zich mee. Stephanie bezoekt ook Kevin en Nena, die helaas minder goed nieuws hebben ontvangen over hun baby Yarne.

'Families XXL', om 20.30 uur bij VTM.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
  • 10:00
    Lentebeelden
    07:20
    Journaallus
  • 07:30
    Ketnet Junior
    12:30
    Lentebeelden
  • 10:10
    Homo Universalis Ketnet: compilatie
    05:15
    Geen uitzending
  • 10:00
    Geen uitzending
    06:05
    Kabouter Plop
  • 10:00
    Geen uitzending
    07:15
    Project Runway
  • 09:30
    Geen uitzending
    11:40
    The Bold Type
  • 09:00
    Geen uitzending
    15:10
    All New Traffic Cops
  • 10:20
    Beverly Hills, 90210
    02:30
    Baywatch
  • 10:00
    Joe
    09:30
    Geen uitzending
  • 10:15
    Young Sheldon
    02:25
    Sports Late Night
  • 10:15
    Geen uitzending
    07:30
    CSI: Miami
  • 10:20
    NCIS: Los Angeles
    02:40
    Kitchen Commando
  • 10:25
    Love It or List It
    05:00
    Geen uitzending
  • 09:30
    Another Mother
    05:00
    Geen uitzending
  • 06:00
    Herhalingslus
    11:00
    Trends Talk
  • 10:19
    Mijn tuin
    06:00
    Nog Even Soezen
  • 10:15
    Hidden Gems
    02:35
    Sarah's Sweet Table
  • 09:20
    Premier League
    02:00
    Wordt aangekondigd
  • 09:55
    McDonald and Dodds
    02:45
    Midsomer Murders
  • 09:44
    Liefde voor het landgoed
    01:44
    Mindfck
  • 09:32
    God, Jesus, Trump!
    08:04
    Petrus in het land
  • 10:23
    Kinderen voor Kinderen Daba Die Daba Daa
    02:10
    NOS Jeugdjournaal met gebarentaal