Meest gerenommeerde zakenlui van Vlaanderen in 'Leeuwenkuil'

vrijdag 15 december 2017
Foto: VIER - © SBS Belgium 2017

VIER releaste de eerste beelden en daarmee ook de vijf namen van de leeuwen in 'Leeuwenkuil'. Bart Verhaeghe, Conny vandendriessche, Luc Van Mol, Jürgen Ingels en Bart Deconinck gaan binnenkort op zoek naar een gouden idee, een innovatieve geest of waanzinnige ambities.

Vijf Leeuwen, vijf van de meest gerenomeerde, ondernemende en succesvolste zakenlui die België rijk is. Dit voorjaar zullen zij de dromen van honderden ondernemers kraken of maken. Onze Leeuwen hebben elk hun eigen fortuin opgebouwd vanaf nul. Hard werken en de juiste beslissingen nemen maakt waar ze nu staan: aan de top van de zakenwereld.

Bart Verhaeghe is een succesvol ondernemer met 2 voorliefdes. Als vastgoedexpert is hij de bezieler en oprichter van Uplace maar ook de trotse eigenaar van Club Brugge.

Conny vandendriessche is mede oprichtster van Accent Jobs en CEO van Stella P. Met een kwarteeuw aan ervaring in selectie en rekrutering in acht landen via House of HR is Conny dé internationale Human Resources-koningin.

Oprichter en CEO van winkelketen ZEB, Luc Van Mol, is met meer dan 60 winkels dé expert in verkoop. Ondernemen zat deze eigenwijze zaakvoerder altijd al in het bloed.

Jürgen Ingels bracht met Clear2Pay duidelijkheid in de complexe wereld van geldtransacties. Bovendien begeleidt hij als cofounder van B-Hive alle technologie bedrijven die iets voor de financiële wereld kunnen betekenen.

En tot slot Bart Deconinck, co-founder van Zedra . De man met tonnen ervaring in het oprichten, bouwen en beheren van financiële fondsen en dat over de hele wereld.

De spelregels zijn streng en Evy Gruyaert zal als ervaren floormanager ervoor zorgen dat deze strikt gevolgd worden. Honderden, zowel beginnende als doorwinterde, maar vooral zeer gepassioneerde ondernemers krijgen in de 'Leeuwenkuil' drie minuten de tijd om hun idee voor te leggen aan de meest ervaren en gerenommeerde zakenmensen van Vlaanderen, die op hun beurt zullen beslissen of zij hun eigen geld willen investeren in het voorgestelde product of dienst. Een meesterlijke pitch is dus van cruciaal belang, want behalve overtuigingskracht zijn ook het businessplan, een duidelijke visie en het financiële voorstel doorslaggevend om hun droom waar te maken.

'Leeuwenkuil' is de Vlaamse versie van 'Dragons' Den' (BBC Two). Een van origine Japans format dat de voorbije jaren internationaal succes oogste. Het programma wordt in Vlaanderen geproduceerd door productiehuis ZodiakBelgium voor VIER.

'Leuwenkuil' wordt in het voorjaar van 2018 uitgezonden op VIER.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VTM logo

Violet Sanford trekt als jonge songwriter naar New York in de hoop daar haar droom waar te maken. Alles gaat echter veel moeilijker dan ze gehoopt had. Ze krijgt haar demo's niet bij de juiste mensen en tot overmaat van ramp wordt er ingebroken in haar appartement. Er zit niets anders op dan een job te zoeken. Ze krijgt gelukkig werk aangeboden in nachtclub Coyote Ugly. Deze bar is enorm populair omwille van de sexy barvrouwen die hun klanten opzwepen en uitdagen, iets waar Violet geen flauw benul van heeft...

'Coyote Ugly', film uit 2000 om 21.40 uur op VTM.

Dossiers