Het najaar van Discovery Channel: Bartel van Riet en topreeksen

dinsdag 2 augustus 2016

Discovery Channel, dé non-fictie mannenzender bij uitstek, is autoriteit op het gebied van alle onderwerpen die betrekking hebben op de wereld om ons heen. De zender lanceert in september een aantal nieuw programma's waaronder de comeback van Bartel van Riet.

 


 

 

'Street Outlaws'
Straatracen wordt steeds populairder en professioneler in Amerika en is niet meer slechts een lokale aangelegenheid. Tegenwoordig dagen ook steden elkaar uit om uit te maken wie de grootste snelheidsduivel van het land is. De racers van Oklahoma City behoren tot de beste van Amerika en willen dat graag blijven. Om de eer van de stad hoog te houden probeert lokale race-organisator Big Chief de beste straatracers van zijn stad te selecteren in de onderlinge wedstrijden. In het nieuwe seizoen van ‘Street Outlaws’ moeten ze het maximale uit hun auto en hun stuurkunsten halen om de beste te blijven.

Terug aan het front in Oklahoma City is de razendsnelle Sanoma van eigenaar Jackie Knox. Maar waar hij zijn auto vroeger uitleende aan snelle rijders, neemt Jackie dit keer zelf plaats achter het stuur en probeert zo op de lijst te komen door de nummer 10 uit te dagen. Ondertussen wordt Big Chief zelf uitgedaagd door Doc die zijn zinnen gezet heeft op de allerhoogste plek op de lijst. Hoewel Big Chiefs auto verre van gereed is, kan hij als organisator deze call out natuurlijk niet negeren.

'Street Outlaws', vanaf zaterdag 3 september om 22.50 uur op Discovery Channel.

'Salvage Hunters'
Antiekhandelaar Drew Pritchard gaat weer op jacht naar bijzondere items uit de geschiedenis van het Britse huisraad. In het nieuwe seizoen van ‘Salvage Hunters’ reist hij onder meer naar Schotland waar hij een bezoek brengt aan het prachtige Sorn Castle uit de 15e eeuw. De eigenaar renoveert zijn kasteel en wil daarom wel af van een deel van zijn inboedel, zoals enkele oude lampen uit jaren 20. Drews missie is om de lampen thuis in zijn werkplaats in Wales op te knappen en met winst te verkopen. Om dat bereiken, moet hij wel eerst scherp onderhandelen. Laat dat maar aan Drew over.

Op zijn rondreis gaat Drew ook langs bij een grote antiekwinkel in Edinburgh waar hij de kans krijgt om enkele oude meubels aan te schaffen. En als hij een uitnodiging krijgt van een brandkastenfabriek die gaat verhuizen, is Drew niet zozeer in een kluis geïnteresseerd als wel in de meubels die in de zaak gebruikt werden, zoals een oude industriële voorraadkast. Dwars door alle stof en beschadigingen heen ziet Drew de mooiste historische items en vooral goede handel voor zijn bedrijf.

'Salvage Hunters', vanaf zondag 11 september om 19.15 uur op Discovery Channel.


'Running Wild With Bear Grylls'
Survivalexpert Bear is een inspiratie voor velen met zijn ultieme survivaltechnieken. In een nieuwe reeks van ‘Running Wild With Bear Grylls’ neemt hij onervaren celebrities mee om te overleven in de wildernis. Bear wordt elke aflevering gekoppeld aan een beroemde acteur of tv-presentator met wie hij 48 uur lang moet doorbrengen in de wilde natuur. De celebrities, zoals Courtney Cox, Julianne Hough en Nick Jonas, zijn gewend in luxe te leven, maar mogen nu twee nachten op de grond slapen en eten wat ze in de natuur vinden. Daarnaast m0oeten ze kilometers lopen door dichte bossen, klimmen over steile rotsen en abseilen van hoge kliffen. Aan Bear de taak om ze hier heelhuids doorheen te loodsen.

'Running Wild With Bear Grylls', vanaf donderdag 22 september om 22.50 uur op Discovery Channel.

'De Barak van Bartel'
In de tuinen om ons heen staan de meest opmerkelijke schuurtjes en tuinhuizen. In Vlaanderen is dit een cultuur op zich. Het zijn ware paleisjes die het verdienen om aan de buitenwereld getoond te worden. Dat gebeurt in de nieuwe serie ‘De Barak van Bartel’. Presentator én landschapsarchitect Bartel van Riet gaat langs bij de fraaiste tuinhuizen van Vlaanderen en Nederland. Dit doet hij samen met niemand minder dan landschaps- en tuinarchitect Eef Coolen, art director en designer Jan Kriekels en architect Bart Lens. Samen onderzoeken ze hoe de tuinhuizen tot stand zijn gekomen, welk uniek verhaal ze herbergen en vooral wie de interessante eigenaars zijn. Met alle kennis die Bartel onderweg verzamelt, bouwt hij zijn eigen ultieme schuur: ‘De Barak van Bartel’.

In de vijfde en laatste aflevering wordt deze barak onthuld en wordt het allermooiste tuinhuis gekozen. Daarnaast bekroont Bartel samen met de kijker de meest unieke creatie tot ‘Barak van het jaar 2016’.

'De Barak van Bartel', vanaf vrijdag 23 september om 21.00 uur op Discovery Channel.


DOSSIER: Najaar 2016: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier
DiscoveryChannel

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'The White Lotus 2' (Streamz)

Wanneer Tanya een uitnodiging krijgt van de expat Quentin, brengt Portia de dag door met zijn verleidelijke neef. Na terugkeer van haar reis met Daphne wordt een opgeluchte Harper verrast door een bewijsstuk van Ethans avondje uit.

'The White Lotus ', om 20.35 uur op Play4.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
  • 18:08
    Het weer (vooravond)
    07:55
    Journaallus
  • 17:50
    The Earth Is Blue as an Orange
    02:00
    Wordt aangekondigd
  • 18:05
    Schijtluizen
    05:00
    Geen uitzending
  • 17:45
    Echte Verhalen: De Buurtpolitie
    05:30
    Geen uitzending
  • 17:25
    MasterChef Australië
    03:10
    Geen uitzending
  • 17:55
    How I Met Your Mother
    09:00
    Geen uitzending
  • 17:45
    Ultimate Police Interceptors
    08:55
    Geen uitzending
  • 17:45
    JAG
    07:50
    Beverly Hills, 90210
  • 17:55
    Sturm der Liebe
    06:00
    Joe
  • 18:00
    Stukken van mensen
    04:50
    Geen uitzending
  • 17:55
    FBI
    05:00
    Geen uitzending
  • 17:50
    Pawn Stars: Best Of
    02:20
    Backroad Truckers
  • 17:35
    Dr. Phil
    05:00
    Geen uitzending
  • 17:15
    Hailey Dean Mysteries: A Marriage Made for Murder
    05:00
    Geen uitzending
  • 18:00
    Z-Extra
    06:00
    Herhalingslus
  • 17:58
    Publireportage
    06:00
    Nog Even Soezen
  • 18:05
    Ottolenghi's Mediterranean Feast
  • 17:20
    Play Sports Highlights
    02:00
    Wordt aangekondigd
  • 18:00
    Death in Paradise
    02:35
    Vienna Blood
  • 18:00
    NOS Journaal 18.00 uur
    02:02
    EenVandaag
  • 18:00
    NOS Journaal 18.00 uur
    08:00
    Vroege Vogels
  • 18:01
    Brainstorm
    02:51
    NOS Jeugdjournaal met gebarentaal