'Droge humor', afscheid van de Britten en het leven op kot in nieuw seizoen 'Iedereen Beroemd'

zondag 2 september 2018

Vlaanderen kan vanaf 3 september weer genieten van zijn dagelijkse afspraak met het populaire 'Iedereen Beroemd' op Eén, met tal van nieuwe, verrassende rubrieken zoals 'Bye bye Britain', 'Het antwoordapparaat' en 'In goede en kwade dagen'.

Ook keren een heleboel gesmaakte rubrieken terug, zoals 'De stamboom', 'Krantenkippen', 'De dag', en 'De adviescommissie'.


Dit seizoen sluit 'Iedereen Beroemd' dagelijks af met het nieuwe 'Droge humor', waarin twee mensen met een mond vol water proberen om niet als eerste te lachen met de grappen van een komiek. In het nieuwe 'Bye bye Britain' onderneemt Anglofiele reporter Stijn Van Der Stockt op geheel persoonlijke wijze een rondreis door Groot-Brittannië om afscheid te nemen van onze soon-to-be-ex-fellow-Europeans. Siska Schoeters carpoolt elke dinsdagochtend mee naar iemands werk en zorgt voor een gezellige ochtend met koffie, koeken, wekelijkse magazines en roddels. En in 'Op kot' volgt Iedereen beroemd zeven studenten die samen op kot zitten in het centrum van Leuven.

Dagelijkse rubrieken
De hele week wordt 'Iedereen Beroemd' afgesloten met een vleugje 'Droge humor'. Elke dag nemen twee (nieuwe) vrienden, kennissen of collega's met een mond vol water tegenover elkaar plaats. De grappenmaker/komiek van de week probeert ze aan het lachen te krijgen. Wie het als eerste uitproest van het lachen, verliest. De winnaar krijgt niet enkel felicitaties van 'Iedereen Beroemd', maar ook een passende handdoek. David Galle mag als eerste komiek een poging wagen.

In 'Deurvragen' trekken de reporters van 'Iedereen Beroemd' driemaal per week (maandag-woensdag-vrijdag) door het land. Ze bellen aan bij een heleboel deuren, gewapend met één vraag over de actualiteit van de dag.

Maandag
Ook dit seizoen kan bekend Vlaanderen aankloppen bij 'De adviescommissie', waar de jeugdige raadgevers helpen met vragen of problemen. De eerste consultaties gaan naar Martin Heylen, Xavier Taveirne en Koen Crucke.

Reporter Stijn Van Der Stockt trekt op maandag naar Groot-Brittanië in de nieuwe rubriek 'Bye bye Britain'. De komende maanden reist hij er rond om op geheel eigen wijze afscheid te nemen van de Britten. De rubriek loopt vanaf 3 september tot net na de voorziene uiterlijke datum van de Brexit (29 maart).

Dinsdag
'De jeugd van tegenwoordig'… leest geen handleiding meer, maar leeft online. Helpt hen dat als ze hun handen echt eens vuil moeten maken, zoals een lamp vervangen of pannenkoeken bakken? Enkele jeugdige duo’s gaan wekelijks een nieuwe uitdaging aan, met behulp van Google en co.

Siska Schoeters carpoolt in 'Koekskes & boekskes' elke dinsdagochtend mee naar iemands werk. Zij krijgen niet enkel het sprankelende gezelschap van Siska om goed mee wakker te worden, Siska zorgt een gezellige ochtend met de wekelijkse magazines en roddels, en brengt lekkere koffie en koeken mee.

Woensdag
Op woensdag brengt 'Iedereen Beroemd' de opvallende nieuwe rubriek 'In goede en kwade dagen'. Elk huisje heeft zijn kruisje, maar het is niet allemaal kommer en kwel. Wekelijks krijgen koppels de kans om eens en voor altijd duidelijkheid te scheppen over de grote relationele vragen: wie zette de eerste stap en ‘vroeg het aan’,  wie is er nu de baas in huis, wie ruimt het meest op, wie zet de vuilbakken buiten, wie drinkt het meest of vaakst alcohol, en wie snurkt het luidst? Een vast panel van koppels - jong en oud, getrouwd en samenwonend, hetero en homo, en komend uit allerlei hoeken van Vlaanderen - geeft 'Iedereen Beroemd' een unieke en grappige inkijk.

Donderdag
Met 'Liefde door de maag' toont 'Iedereen Beroemd' zijn goed hart en probeert het mensen aan een lief te helpen. Hoe? Aangezien liefde door de maag gaat, worden twee mensen samen in een keuken gedropt om een lekker gerecht te maken. Kiezen ze aan het einde van de rit voor een romantisch diner met twee, of wordt het take-away?

Vrijdag
Wekelijks volgt 'Iedereen Beroemd' het leven van zeven studenten die samen 'Op kot' zitten in het centrum van Leuven. Een mix van doorwinterde studenten en eerstejaars, universitairen en hogerscholers, uit allerlei hoeken van Vlaanderen. Tijdens de eerste weken van 'Iedereen Beroemd' leren de kijkers de studenten kennen, daarna nemen ze de rubriek over met zelf gefilmd materiaal uit hun dagelijkse leven en studies.

Op de redactie van 'Iedereen Beroemd' is het zo druk dat de telefoon niet steed beantwoord kan worden. Daarom is er vanaf nu één nummer waarop Vlaanderen opmerkelijk nieuws of speciale gebeurtenissen kan melden: 02/741.42.00. Gaat je buurman aan de slag met twee miljoen Lego-blokjes? Maak je zelf de grootste puzzel ter wereld? Doet je man mee aan het EK Powertoolracen? Laat het weten en misschien komt er een ploeg van 'Iedereen Beroemd' langs om dat vast te leggen voor de nieuwe rubriek ​'Het antwoordapparaat'.

In het nieuwe 'Klein beschrijf' laten kinderen hun verbeelding de vrije loop als het gaat over ietwat abstracte begrippen zoals ‘liefde’ of ‘god’. Die verbeelding probeert Rob, de huisgraficus van Iedereen beroemd, vakkundig te vertalen in speelse cartoons.

Daarnaast keren er doorheen de week gesmaakte rubrieken terug, zoals 'De stamboom', 'Krantenkippen', 'De dag', en 'De adviescommissie', en zijn er ook enkele nieuwe rubrieken waar de redactie momenteel nog volop aan werkt.

'Iedereen Beroemd', vanaf 3 september van maandag tot en met vrijdag om 19.40 uur op Eén.


DOSSIER: Najaar 2018: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier
iedereenberoemd

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Vive le Vélo, Leve de Ronde' - Karl Vannieuwkerke (Eén)

Dagelijks ontvangt Karl drie gasten aan zijn tafel in de Vlaamse Ardennen om te praten over hun passie voor de koers en 'Vlaanderens mooiste'. Sammy Neyrinck duikt in de sfeer van de Ronde voor dagverse reportages uit het peloton. En iedere dag is er ook een portret van een spilfiguur uit de rijke Ronde-geschiedenis.

'Vive le vélo, leve de Ronde', om 22.10 uur op VRT 1.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
  • 23:10
    VRT NWS laat
    01:20
    Het weer (laat)
  • 23:00
    Smog Town
    23:50
    Nachtlus
  • 20:15
    VRT NWS journaal met VGT
    05:00
    Geen uitzending
  • 22:45
    Telefacts
    01:10
    Geen uitzending
  • 20:00
    Premier League Darts
    01:30
    Geen uitzending
  • 23:25
    BlacKkKlansman
    02:00
    The Big Bang Theory
  • 23:25
    Godfather of Harlem
    01:15
    Stargate SG-1
  • 23:25
    Strong Medicine
    00:50
    Offspring
  • 23:10
    Nonkel Jef
    00:55
    Geen uitzending
  • 23:15
    Stukken van mensen
    00:25
    De Tafel van Gert
  • 23:10
    Oogappels
    01:00
    Friends
  • 23:25
    Scorpion
    00:20
    Hawaii Five-0
  • 23:15
    Love Island
    00:35
    The Block NZ: On Point
  • 23:00
    CSI: Miami
    00:40
    Castle
  • 20:25
    Z-Extra Vivium Digital Awards
    01:30
    Herhalingslus
  • 23:13
    Diy on wheels
    00:00
    Je Kijkt Naar De Sterren
  • 23:25
    Taste of Australia met Hayden Quinn
    00:55
    Ware Delicatessen
  • 23:05
    Play Sports Highlights
    02:00
    Wordt aangekondigd
  • 23:10
    Silent Witness
    01:20
    Murdoch Mysteries
  • 23:05
    Op1
    00:23
    De Avondshow met Arjen Lubach
  • 22:20
    2Doc
    00:17
    Nieuwsuur
  • 22:53
    Irvine Welsh's Crime