'Zapp Echt Gebeurd': Hallo Salaam

zaterdag 16 december 2017

In 'Hallo Salaam' staan hoofdpersonen Sil (10) en Merlijn (11) aan de vooravond van een grote reis: ze zullen samen met hun moeders naar een vluchtelingenkamp op Lesbos gaan.

Ze kennen de verhalen al over het kamp, maar Sil en Merlijn willen het nu zelf zien en ervaren. Hoe is het voor de kinderen om in een kamp te wonen? De film volgt Sil en Merlijn in het vluchtelingenkamp. De eerste ontmoetingen zijn nog voorzichtig, maar de jongens maken al snel contact met de kinderen. Ze spelen, lachen en praten met elkaar ondanks de taalbarrière. Is dit het begin van een vriendschap?

'Hallo Salaam' is geselecteerd voor DOK Leipzig, Chicago International Children’s Film Festival en Duisburger Filmwoche (genomineerd voor ECFA Documentary Award).

Regie: Kim Brand
Producent: Een van de Jongens

'Hallo Salaam' is mede mogelijk gemaakt met een bijdrage van het Mediafonds.

'Hallo Salaam', zondag 17 december om 19.25 uur bij KRO-NCRV op NPO Zapp.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Chez Annemie' - Annemie Struyf (foto: Eťn - © VRT 2017)

Delfine Persoon is de ongeslagen wereldkampioene boksen bij de lichtgewichten. Overdag politieagente, na de werkuren bokser in hart en nieren. Filiep is de man achter Delfine, haar trainer met wie ze een onafscheidelijk duo vormt. Voor het eerst blikken Delfine en Filiep terug, niet alleen naar de beelden van haar grote triomf, maar ook van haar publieke vernedering op het Sportgala van 2014. Samen trekken ze ook lessen, want in 2018 moet Delfine opnieuw haar wereldtitel verdedigen.

'Chez Annemie', om 20.35 uur op Eťn.

Dossiers