'Zapp Echt Gebeurd': Hallo Salaam

zaterdag 16 december 2017

In 'Hallo Salaam' staan hoofdpersonen Sil (10) en Merlijn (11) aan de vooravond van een grote reis: ze zullen samen met hun moeders naar een vluchtelingenkamp op Lesbos gaan.

Ze kennen de verhalen al over het kamp, maar Sil en Merlijn willen het nu zelf zien en ervaren. Hoe is het voor de kinderen om in een kamp te wonen? De film volgt Sil en Merlijn in het vluchtelingenkamp. De eerste ontmoetingen zijn nog voorzichtig, maar de jongens maken al snel contact met de kinderen. Ze spelen, lachen en praten met elkaar ondanks de taalbarrière. Is dit het begin van een vriendschap?

'Hallo Salaam' is geselecteerd voor DOK Leipzig, Chicago International Children’s Film Festival en Duisburger Filmwoche (genomineerd voor ECFA Documentary Award).

Regie: Kim Brand
Producent: Een van de Jongens

'Hallo Salaam' is mede mogelijk gemaakt met een bijdrage van het Mediafonds.

'Hallo Salaam', zondag 17 december om 19.25 uur bij KRO-NCRV op NPO Zapp.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo n logo En logo

Annie Braddock weet na haar studies aan de universiteit nog niet zo goed wat ze wil. Haar moeder spoort haar aan een baan te vinden in het bedrijfsleven, maar zelf zou Annie het liefst op avontuur gaan als antropologe. Na een toevallige ontmoeting krijgt ze een aanbod om te werken als kindermeisje bij de welgestelde familie X. Annie zegt toe, al was het maar omdat het haar wat meer tijd geeft om na te denken. Eenmaal in dienst valt ze van de ene verbazing in de andere over hoe de mensen in de Upper East Side leven en met name hoe oppervlakkig ze met elkaar omgaan. Annie besluit deze mensen stiekem tot onderwerp te maken van een antropologische studie...

Romantische komedie van Shari Springer Berman en Robert Pulcini, naar het boek van Emma McLaughlin en Nicola Kraus.

'The Nanny Diaries', om 21.25 uur op En.

Dossiers