'Zapp Echt Gebeurd': Hallo Salaam

zaterdag 16 december 2017

In 'Hallo Salaam' staan hoofdpersonen Sil (10) en Merlijn (11) aan de vooravond van een grote reis: ze zullen samen met hun moeders naar een vluchtelingenkamp op Lesbos gaan.

Ze kennen de verhalen al over het kamp, maar Sil en Merlijn willen het nu zelf zien en ervaren. Hoe is het voor de kinderen om in een kamp te wonen? De film volgt Sil en Merlijn in het vluchtelingenkamp. De eerste ontmoetingen zijn nog voorzichtig, maar de jongens maken al snel contact met de kinderen. Ze spelen, lachen en praten met elkaar ondanks de taalbarrière. Is dit het begin van een vriendschap?

'Hallo Salaam' is geselecteerd voor DOK Leipzig, Chicago International Children’s Film Festival en Duisburger Filmwoche (genomineerd voor ECFA Documentary Award).

Regie: Kim Brand
Producent: Een van de Jongens

'Hallo Salaam' is mede mogelijk gemaakt met een bijdrage van het Mediafonds.

'Hallo Salaam', zondag 17 december om 19.25 uur bij KRO-NCRV op NPO Zapp.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Beestig' (foto: VTM - © MEDIALAAN 2018)

In de rubriek Vreemde Vogels maakt dierenarts Joshua kennis met Kevin Bacon. Niet de acteur, maar een huisdier met een roze snuit en krulstaart. Dieter en Nathalie willen graag wat 'fluffiness' in huis. Dierenarts Joshua is dé ideale man om hen aan een kitten te helpen. Maar een kitten in huis blijkt toch niet zo vanzelfsprekend te zijn, al zeker niet voor het meubilair ... Beestig stapt én vliegt ook rond in het huis van Lieven Scheire.

'Beestig', om 18.15 uur op Eén.

Dossiers