'Zapp Echt Gebeurd': Hallo Salaam

zaterdag 16 december 2017

In 'Hallo Salaam' staan hoofdpersonen Sil (10) en Merlijn (11) aan de vooravond van een grote reis: ze zullen samen met hun moeders naar een vluchtelingenkamp op Lesbos gaan.

Ze kennen de verhalen al over het kamp, maar Sil en Merlijn willen het nu zelf zien en ervaren. Hoe is het voor de kinderen om in een kamp te wonen? De film volgt Sil en Merlijn in het vluchtelingenkamp. De eerste ontmoetingen zijn nog voorzichtig, maar de jongens maken al snel contact met de kinderen. Ze spelen, lachen en praten met elkaar ondanks de taalbarrière. Is dit het begin van een vriendschap?

'Hallo Salaam' is geselecteerd voor DOK Leipzig, Chicago International Children’s Film Festival en Duisburger Filmwoche (genomineerd voor ECFA Documentary Award).

Regie: Kim Brand
Producent: Een van de Jongens

'Hallo Salaam' is mede mogelijk gemaakt met een bijdrage van het Mediafonds.

'Hallo Salaam', zondag 17 december om 19.25 uur bij KRO-NCRV op NPO Zapp.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Q2 logo

'Tiger' Chen Lin Hu, een jonge gevechtssporter met ongekende tai-chikunsten, komt terecht in een ondergrondse en geheime vechtarena. Hier moet hij het opnemen tegen de meest gevaarlijke vechtmachines, zonder regels of scheidsrechters. De gevechten worden steeds intenser, net als Tigers wil om te overleven. Ondertussen is de politie druk bezig om deze geheime organisatie te ontmaskeren.

'Man Of Tai Chi', film met oa. Tiger Hu Chen en Keanu Reeves om 20.50 uur op Q2.

Dossiers