Topcellist Jean-Guihen Queyras in 'Podium Witteman'

zaterdag 16 december 2017
Foto: NTR - © Lilian van Rooij 2016

Paul Witteman ontvangt cellist Jean-Guihen Queyras, violist Annebeth Webb, zangeres Anna Serierse, Soloklas Koorschool St. Bavo Haarlem en Camerata RCO.

De Franse cellist Jean-Guihen Queyras is een van de grootste virtuozen van dit moment; als solist bij de grote orkesten, als dirigent vanaf de eerste lessenaar en als lid van een strijkkwartet. Queyras blinkt uit in zowel oude als nieuwe muziek. Zijn opname van de cellosuites van Johann Sebastian Bach is internationaal gelauwerd als de belangrijkste interpretatie van deze werken in deze eeuw.

Violist Annebeth Webb is een van de oprichters van Camerata RCO. Dit topensemble bestaat uit musici van het Koninklijk Concertgebouworkest. Zij spelen uit pure liefhebberij kamermuziek en orkestmuziek in kleine bezetting op alternatieve locaties. In 'Podium Witteman' klinken twee favoriete werken van Camerata RCO: het prachtige klarinetkwintet van Samuel Coleridge-Taylor en de Vierde Symfonie van Gustav Mahler (die met de arrensleebellen in het openingsmotief!).

Mike Boddé verheugt zich op zijn manier op de Kerst. Hij heeft Anna Serierse, een van zijn favoriete jonge jazz-zangeressen, uitgenodigd voor een zwoele kerst Brazilian Style. En later in de show begeleidt hij de Soloklas Koorschool St. Bavo Haarlem in het über-Kerstlied Stille Nacht.

In 'Podium Witteman Extra' gaat Emma van der Schalie langs bij Annebeth Webb en het Camerata RCO. Podium Witteman Extra wordt wekelijks uitgezonden op het digitale kanaal NPO Cultura, aansluitend aan de reguliere uitzending van 'Podium Witteman'.

'Podium Witteman' omarmt de wereld van de klassieke muziek, maar zoekt ook de grenzen op met andere genres zoals pop, wereldmuziek, of jazz. Met ruimte voor bijzondere verhalen, jong talent en optredens van topmusici.

Het NTR-programma wordt wekelijks uitgezonden op NPO 2, live vanuit De Hallen in Amsterdam.

'Podium Witteman', zondag 17 december van 18.05 tot 19.05 uur op NPO 2.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VTM logo

Violet Sanford trekt als jonge songwriter naar New York in de hoop daar haar droom waar te maken. Alles gaat echter veel moeilijker dan ze gehoopt had. Ze krijgt haar demo's niet bij de juiste mensen en tot overmaat van ramp wordt er ingebroken in haar appartement. Er zit niets anders op dan een job te zoeken. Ze krijgt gelukkig werk aangeboden in nachtclub Coyote Ugly. Deze bar is enorm populair omwille van de sexy barvrouwen die hun klanten opzwepen en uitdagen, iets waar Violet geen flauw benul van heeft...

'Coyote Ugly', film uit 2000 om 21.40 uur op VTM.

Dossiers