Stine Jensen en Stanley Burleson in 'Kunststof Radio'

zondag 3 december 2017

Musicalacteur Stanley Burleson, treedt deze maand in de voetsporen van Sammy Davis jr. In de musical 'From Sammy with love' staat Burleson naast Freek Bartels.

Om beurten kruipen ze in de huid van deze Amerikaanse topentertainer en nemen het publiek mee in het leven van Davis in de Verenigde Staten van de jaren 60. Naast de talloze musicals waarin Stanley Burleson speelde, was hij ook juryvoorzitter van 'Sterrenjacht' en 'Let's Dance'. Verder was hij de choreograaf van onder andere ‘Ciske de Rat’ en ‘Sunset Boulevard’.

Presentatie: Jellie Brouwer

Dinsdag 5 december: Hawar Tawfiq, componist en violist
De van oorsprong Iraaks-Koerdische Hawar Tawfiq vluchtte in 1998 naar Nederland om vervolgens furore te maken als componist en violist. Al snel na zijn aankomst in Nederland begon hij zijn studies voor viool en compositie aan het Fontys Conservatorium in Tilburg, om in 2008 zijn mastertitel met de hoogst mogelijke waardering te behalen. Deze maand zal zijn compositie ‘Unificazione’ samen met Berlioz’ ‘Symphonie fantastique’ worden uitgevoerd door de combinatie van het Orkest van het Oosten en het Gelders Orkest, onder leiding van Ed Spanjaard.

Presentatie: Jellie Brouwer

Woensdag 6 december: nog niet bekend

Donderdag 7 december: Stine Jensen, filosofe en publiciste
Begin december start op NPO 2 de vierdelige serie ‘Dus ik ben…er nog’ van Stine Jensen bij HUMAN. De Deens-Nederlandse filosofe werd een jaar geleden al fietsend aangereden door een auto. Dit ongeluk is de aanleiding voor de serie waarin spijt, keuzeangst en daaraan gekoppelde vragen aan bod komen. Daarnaast publiceerde Jensen de afgelopen maanden drie boeken.

Presentatie: Petra Possel

Vrijdag 8 december: Meindert Talma, muzikant en schrijver
Ooit kreeg hij de bijnaam Nederlands Onbekendste Popster; Meindert Talma. Hij begon zijn loopbaan als popartiest in 1996 met zijn debuutalbum ‘Hondert Punten’. Naast zijn carrière in de popscène, is de geboren Fries Talma ook actief als schrijver. In ‘Je denkt dat het komt’, neemt hij de lezers mee naar de jaren 1997-2001; de tijd waarin hij snel naam maakt als singer-songwriter.

Presentatie: Petra Possel

'Kunststof Radio', maandag 4 t/m vrijdag 8 december van 19.00 tot 20.00 uur op NPO Radio 1.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Q2 logo

'Tiger' Chen Lin Hu, een jonge gevechtssporter met ongekende tai-chikunsten, komt terecht in een ondergrondse en geheime vechtarena. Hier moet hij het opnemen tegen de meest gevaarlijke vechtmachines, zonder regels of scheidsrechters. De gevechten worden steeds intenser, net als Tigers wil om te overleven. Ondertussen is de politie druk bezig om deze geheime organisatie te ontmaskeren.

'Man Of Tai Chi', film met oa. Tiger Hu Chen en Keanu Reeves om 20.50 uur op Q2.

Dossiers