Slachtoffer huiselijk geweld doorbreekt stilte in 'ReŁnie: 21'

maandag 18 juni 2018
Foto: © KRO-NCRV 2016

In 'ReŁnie: 21' worden groepen jongeren die ongeveer 10 jaar geleden samen in groep 8 zaten, tien jaar later weer bij elkaar gebracht om te kijken hoe hun levens zijn verlopen en wat ze verwachten van de toekomst. Dat gebeurde ook al eens toen ze 16 waren. Nu zijn ze allemaal ongeveer 21.

In de derde aflevering van de nieuwe serie 'Reünie: 21' doorbreekt Daisy, die in haar jeugd veelvuldig door haar vader werd mishandeld, na tien jaar voor het eerst het stilzwijgen. Net als Sandra, die na jaren vol onzekerheid eindelijk de diagnose Asperger kreeg en nu haar weg vindt om met die ziekte om te gaan.

Veel van de voormalige achtstegroepers van basisschool De Barg in Emmen hebben een bijzonder verhaal. Sandra heeft Asperger, wat onder meer betekent dat ze moeilijk om kan gaan met drukke omgevingen, aanrakingen en sociale verplichtingen. Toch heeft ze een vriend – en nog wel in Parijs. Presentator Jan Kooijman gaat met haar mee naar Frankrijk om te kijken welke hindernissen zo’n onderneming voor haar opwerpt.

Oud-klasgenote Daisy vertelt voor het eerst over de mishandelingen in haar jeugd. Tijdens de vorige reünie kon ze dat nog niet. En Stacey wordt gevolgd tijdens een testdag voor de politie. Ze is al jaren vastbesloten om bij het korps te komen, maar wordt steeds afgewezen. Lukt het daar deze keer?

'Reünie: 21', dinsdag 19 juni om 21.00 uur bij KRO-NCRV op NPO 3.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo ťťn logo V3 ťťn V3

Malina is 6. In de binnenspeeltuin heeft ze een pot hete thee over zich heen gekregen. De keuze om Robin vanaf nu palliatief te begeleiden is voor zijn familie hartverscheurend en zorgt voor twijfel. Amber begint aan een intensief revalidatietraject. Zo kan ze leren om met haar zeer beperkte zicht toch zelfstandig te worden.

'Kinderziekenhuis 24/7', om 20.40 uur op Eťn.

Dossiers