Partij voor de Dieren stelt kamervragen naar aanleiding van 'Rambam'

woensdag 17 januari 2018

Je hond belonen voor goed gedrag? Of toch liever gebruik maken van een harde hand, stroomstoten, prikkettingen of zelfs flesjes gevuld met grind? In de tweede aflevering van het seizoen komt 'Rambam' wel hele uiteenlopende trainingsmethodes voor honden tegen.

De Rambammers bezoeken onder meer een tiental hondenscholen die aangesloten zijn bij de Koninklijke Nederlandse Politiehond Vereniging (KNPV). Hier filmen zij hoe de scholen op grote schaal attributen als slipkettingen, prik- en stroombanden gebruiken. Fractievoorzitter Marianne Thieme van De Partij voor de Dieren is geschrokken door de beelden en vindt het dierenmishandeling. Ze kondigt aan Kamervragen te zullen stellen over het uitblijven van de wet die de hulpmiddelen verbiedt.

De KNPV is de koepelvereniging van hondenscholen waar particulieren werken met honden die later kunnen worden verkocht aan de politie. Na het horen van de bevindingen van Rambam geeft de KNPV in de uitzending aan dat zij een voorstander zijn van een diervriendelijke werkwijze. Echter zijn zij van mening dat zij het gebruik van de hulpmiddelen door de aangesloten hondenscholen alleen kunnen tegengaan wanneer er een duidelijke wet komt die de hulpmiddelen verbiedt.

De Rambammers praten met hondenexperts die vertellen dat honden het beste kunnen worden getraind door ze te belonen voor goed gedrag. De Rambammers stuiten op een hondenschool die juist hun cursisten leert honden met harde hand te corrigeren en zelfs te slaan met flesjes gevuld met grind.

'Rambam' over hondenmishandeling, donderdag 18 januari om 21.00 uur bij BNNVARA op NPO 3.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VTM logo

1985. Georges is marktkramer en commerçant in hart en nieren. Wanneer hij de kans krijgt om Café Derby te huren en hoort dat de paus op het terrein naast het café een openluchtmis zal opdragen, ontstaat een briljant plan. Ook zijn vrouw, vijf kinderen én collega's geloven erin. Want Georges verkoopt alles, aan iedereen... 'Café Derby', de eerste langspeelfilm van Lenny Van Wesemael, is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van een bijzondere familie.

'Cafe Derby', om 20.35 uur op VTM.

Dossiers