'Kwesties' zondag vanaf Kwaku over jongeren en schulden

zaterdag 15 juli 2017

Rob Oudkerk en Marianne van den Anker zijn zondagavond op het Kwaku Summer Festival in Amsterdam Zuidoost, één van de armste stadsdelen van Nederland. Ze staan daar omdat ze het in de zomerserie met jongeren gaan hebben over schulden.

Zo'n 20.000 jongeren in Amsterdam hebben grote schulden, dat is 15 procent van alle jongeren in Amsterdam. Waar komen die schulden vandaan? Komt het door roekeloze uitgaves aan dure gympen en hoge telefoonrekeningen? Of zijn schulden niet te voorkomen met het huidige studieleenstelsel en de overspannen woningmarkt met bijkomende hoge huren?

Wie gaat dit probleem oplossen? Moet de gemeente, zoals nu bij een proef in Den Haag, bijspringen of houden we het bij 'eigen schuld, dikke bult'?

Marianne van den Anker praat op het festivalterrein met ouders over dit probleem: ben je als ouder mede verantwoordelijk voor de schulden van de eigen kinderen? Of moet de gemeente juist bijspringen en bijsturen? Of moeten de kinderen zelfstandig de problemen oplossen?

Rob Oudkerk praat met jongeren in de bus over het probleem van schulden; waar ligt de oorzaak en is het tegenwoordig onoverkomelijk om leningen af te sluiten? En wiens schuld is het dat ? Of worden we gewoon te veel verleid?

Te gast

Rob Oudkerk: Bo Lemmens (jonge socialisten), Ronald Etman (bouwer van schuldenwisserapp), Jelena (heeft schulden), Iem Biyati (jonge liberatische partij), Luc Tissingh (student), Roger Buyne (rapper Lost, treedt op bij Kwaku) 

Marianne van den Anker: Ivette Forster (directrice Kwaku), Gideon Everduim (rapper en ouder), Sherida Biesman (ouder)

'Kwesties', zondag 16 juli om 20.00 uur op NPO Radio 1.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo CAZ logo

Crane is wanhopig op zoek naar Abbie en roept de hulp in van een gevaarlijke eeuwenoude geest. Jenny en Joe zoeken ondertussen naar een kaart van de demonenwereld.

'Sleepy Hollow', om 23.00 uur op CAZ.

Dossiers