'Kwesties' zondag over seksisme en examentrainingen

zaterdag 13 mei 2017

Rob Oudkerk​ heeft het deze week in de bus over seksisme, naar aanleiding van een oproep aan adverteerders van ruim honderd vrouwen in de Volkskrant om voortaan website GeenStijl te mijden vanwege hun seksistische content.

Rob ontvangt zijn debaters op het Westergasfabriekterrein in Amsterdam waar veel televisieprogramma’s worden opgenomen. Hier kreeg activiste Anne-Fleur Dekker eerder dit jaar de wind van voren van Jeroen Pauw over haar Wilders-tweets waarna Theodor Holman in het Parool over haar een column schreef. Beide mannen werden voor hun aanpak van Dekker beschuldigd van seksisme. Anne-Fleur Dekker is een van de gasten in 'Kwesties'.

Deelnemers aan het debat (onder voorbehoud): ​Heleen Mees (econoom en columnist), Maxim Hartman (programmamaker), Anne-Fleur Dekker (activist en feminist), Chinello Ifebigh (ondernemer) en Joey van Koningsbruggen (ondernemer).

Stop met die examentrainingen!
Marianne van den Anker ​leidt in een bibliotheek in Den Bosch een debat over nut en noodzaak van examentraining voor middelbare scholieren.

Deelnemers aan het debat: ​Boudewijn Dekker (eigenaar bijlesnetwerk), Ton van Haperen (leraar).

'Kwesties', zondag 14 mei tussen 20.00 en 21.00 uur op NPO Radio 1.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Wensboom' (foto: VTM - © MEDIALAAN 2018)

Niels trekt naar Sint-Ursula in Lier om enkele kinderwensen te realiseren. Miro doet een wens voor oom Feike, die zich al jaren inzet als vrijwilliger in het kinderziekenhuis. Voor zijn wens neemt Niels Miro mee naar een speelgoedwinkel, waar hij onbeperkt zijn karretje mag volladen. Marte doet een speciale wens voor meester Tom. Ze vindt dat hij superleuke gedichten schrijft en wil dat iedereen de kans krijgt om ze te lezen. Ook de wens van Zoë intrigeert Niels. Zij heeft immers een goede reden om haar overgrootvader een ballonvaart te schenken. Lenke heeft een verrassing in gedachten voor haar vriendinnen, die erg veel voor haar betekenen.

'De Wensboom', om 20.35 uur op VTM.

Dossiers