'KvW: Terug naar de Basis': Frikandel

woensdag 6 december 2017

Niets snackt lekkerder weg dan de frikandel. Het schijnt dat we er 400 miljoen per jaar van eten. Maar waar en wanneer werd deze frituurfavoriet ooit bedacht? En wat is er waar van de geruchten over slachtafval die in de frikandel belanden?

De 'Keuringsdienst' speurt de archieven na, en komt met een speciaal verhaal over de frikandel.

Maarten bestelt een frikandel in een Brabantse snackbar, waar de eigenaar bekent zelf elke dag een frikandel te eten. Teun bezoekt Beckers, een snackgigant die claimt de frikandel te hebben uitgevonden. Ersin gaat langs bij Polskamp, producent van het hoofdingredient van de hedendaagse frikandel: kipseparatorvlees.

'KvW: terug naar de basis: Frikandel', donderdag 7 december om 20.25 uur op NPO 3.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'La Mamma' met Sergio Herman (foto: VTM - © MEDIALAAN 2017)

Jens Dendonker stuurt zijn mama Chris op koffieworkshop, want zij is bezeten van het zwarte goud. En ondertussen kan hij in alle rust en tijdens enkele openhartige gesprekken met Sergio Herman, een diner bereiden voor de nietsvermoedende vrouw die hij wil bedanken voor haar steun de voorbije jaren. Jens' moeder is dol op alles wat uit de zee komt, behalve mosselen. Reden te meer voor Sergio om er t ch te maken, weliswaar verwerkt in een soepje. Ook bereiden hij en 'sous-chef' Jens tarbot met kreeft. En het dessert? Een heerlijke tiramisu, gemaakt van de beste koffie natuurlijk.

'La Mamma', om 20.35 uur op VTM.

Dossiers