'Kunststof' met o.a. Jaap Biemans en Jacob de Greeuw op NPO Radio 1

zondag 15 april 2018

Jaap Biemans is met zijn werk als art director van Volkskrant Magazine genomineerd voor de Lampen van ADCN, die 17 april worden uitgereikt. Eind februari verscheen de door hem ontworpen postzegel, ter gelegenheid van het 200-jarig bestaan van het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden.

Als ‘Coverjunkie’ is hij wereldwijd bekend van zijn blog waarop hij dagelijks de beste magazinecovers in het zonnetje zet.
Presentatie: Jellie Brouwer

Dinsdag 17 april: Jacob de Greeuw, zanger en gitarist
‘Johan is terug.’ Voor veel muziekliefhebbers was dit hét muzieknieuws van dit jaar. Na bijna tien jaar afwezigheid, besloot Jacob de Greeuw terug te keren naar zijn oude liefde. Met het nieuwe album ‘Pull Up’ is er volgens de kenners nu al sprake van een gitaarklassieker. De band uit Hoorn begon in 1992 als ‘Visions of Johanna’, vernoemd naar het Bob Dylan-liedje.
Presentatie: Jellie Brouwer

Woensdag 18 april: Geen uitzending
In verband met de Eredivisie wedstrijden van Roda JC tegen PSV en Excelsior tegen Heracles, komt Kunststof te vervallen. In een langere uitzending van Langs de Lijn en Omstreken zal verslag worden gedaan van deze wedstrijden.

Donderdag 19 april: Winnaar Cultuurfonds Mode Stipendium
Jaarlijks wordt door het Cultuurfonds het Mode Stipendium van €50.000 uitgereikt aan een Nederlandse modeontwerper om zich verder te ontwikkelen. Vorig jaar werd het stipendium toegekend aan designer en internationaal befaamd mode-ontwerper Ronald van der Kemp.
Presentatie: Petra Possel

'Kunststof', maandag 16 april t/m donderdag 19 april om 19.30 op NPO Radio 1.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Wim Lybaert in 'Het Goeie Leven' (foto: TVvisie - © Roger Mortelmans 2016)

In deze aflevering is fotografe, journaliste en televisiegezicht Lieve Blancquaert Wims reisgezel voor een week. Lieve houdt van mensen. Waar ze ook komt, wil ze stoppen om een portret te maken. Wim voelt zich veel meer tot de natuur aangetrokken en leert Lieve denken als een kikker. Van het vele rijden raakt het lijf van Wim veel te stijf. Lieve doet de Columbus stoppen om hem zijn eerste yogales te geven.

'De Columbus', om 20.35 uur op Eén.

Dossiers