De gasten in 'Kunststof Radio' op NPO Radio 1

zondag 16 juli 2017

Acteur Rick Paul van Mulligen werpt in zijn paradevoorstelling Paradijsvogel een licht op de zonderlinge en afwijkende figuren van deze wereld.

In een strak, zwart glitterpak pleit hij voor meer kleur en meer durf om af te wijken van de massa. Want zijn het niet juist de uitzonderingen op de regel die de wereld zoveel mooier maken?

Presentatie: Frénk van der Linden

Dinsdag 18 juli, Alice Wielinga
Fotografe Alice Wielinga gaat binnenkort naar Japan, haar werk is te zien in Moskou en ze is  geselecteerd voor de overzichtsexpositie Donne & Fotografia. In deze grote overzichtsexpositie is werk opgenomen van 150 bekende en invloedrijke vrouwelijke fotografen. Het werk van Wielinga hangt tussen grote namen als Diane Arbus en Annie Leibovitz.

Presentatie: Jellie Brouwer

Woensdag 19 juli, Martine van Os
Deze zomer keert het omroep MAX! programma We zijn er Bijna! weer terug op televisie. Presentatrice Martine van Os neemt een groep reislustige 50-plussers mee op reis. Onderweg worden verhalen uitgewisseld en delen de deelnemers lief en leed met elkaar. Dit jaar gaan de deelnemers naar Ierland.

Presentatie: Jellie Brouwer

Donderdag 20 juli, Thomas Beijer
Thomas Beijer is pianist, componist en schrijver. Dit voorjaar verscheen zijn debuutroman Geen jalapeños. Een pianist, een dichter en een cellist moeten tegen hun dertigste hun zelfbeeld bijstellen. Hoe ga je om met het besef dat je niet bent geworden wat je altijd dacht te worden? Geen jalapeños is een wrange, humoristische roman over vluchtgedrag, vriendschap, oprechtheid en kunst.

Presentatie: Petra Possel

Vrijdag 21 juli, Koos van Zomeren
In zijn boek Alle vogels bezingt schrijver Koos van Zomeren de vogel in al zijn verschijningen. In de verantwoording bij dit boek schrijft van Zomeren dat overal in zijn oeuvre “vogels voorbijkomen, zoals vogels maar al te vaak voorbij komen: terloops, maar niet onopgemerkt.” Alles wat hij ooit geschreven heeft over vogels is nu gebundeld in dit boek.

Presentatie: Petra Possel

'Kunststof Radio', maandag 17 t/m vrijdag 21 juli, 19.00 tot 20.00 uur bij de NTR op NPO Radio 1.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Shopping Queens' (foto: VIJF - © SBS Belgium 2017)

Vandaag maken we kennis met de 25-jarige Manon. Ze komt uit Wolvertem en heeft een eigen nagelstudio. Ze houdt van Louis Vuitton bags en voegt elk jaar een nieuw item toe aan haar collectie. Een stoere chick met een girly touch dus. 'Deze opdracht is niet makkelijk maar mijn inspiratie is Kate Middleton', klinkt het. Naast het thema is ook het budget een uitdaging voor Manon. Als ze haar outfit wil betalen, komt ze aan de kassa 8 cent tekort. 'Mag ik iets schoonmaken, aub?'.

'Shopping Queens', om 19.55 uur op VIER.

Dossiers