Sofie Dumont kookt in kangoeroewoning van Dina Tersago

zondag 19 maart 2017
Foto: VTM - © MEDIALAAN 2017

Gepakt en gezakt met verse ingrediënten en veel groenten trekt Sofie vanaf maandag 20 maart naar Bonheiden. Daar mag ze vijf dagen lang de keuken onveilig maken van Dina Tersago.

In Dina's huis heerst er altijd een gezellige drukte, want ze woont onder één dak met haar schoonouders. Zij genieten met volle teugen mee van Sofie en Dina's culinaire week.

Dina wil graag nieuwe groenten ontdekken. Sofie zorgt op maandag 20 maart voor een verrassende en pittige raapsteelsoep met gegrilde rode biet en rode poon. Dina’s zoontje Isak komt mee proeven.

Dinsdag 21 maart vliegen Sofie en Dina in de frietjes, maar dan wel een gezonde en kleurrijke variant. Ze zetten zelfgemaakte zoete aardappel-frietjes in de oven en serveren daarbij een witloof-appelsalade, sappige varkensfilet en een supermakkelijke sjalottensaus. 'Ik denk dat iedereen in huis zal aanschuiven als ik dit gerecht op tafel zet', lacht Dina enthousiast.

Op woensdag 22 maart staan er opnieuw veel groenten op het menu, want dan maken Dina en Sofie een seizoensgebonden hutsepot met witte pens. Een boerengerechtje dat op Dina's lijf is geschreven, want ze houdt van oer-Vlaamse keuken. Ook goed nieuws voor haar schoonouders, want zij schuiven mee aan tafel. 

Donderdag 23 maart draait Sofie voor één keer de rollen om en leent ze een gerecht van haar gast: lasagne à la Dina. Met die speciale lasagne met een bechamelsaus op basis van yoghurt weet Dina immers al jaren iedereen te bekoren.

Op vrijdag 24 maart halen Dina en Sofie hun beste bakkerskunsten boven.  De week wordt afgeloten met zalig zoete rozijnenbroodjes, die worden besmeerd met kruidenroomkaas en belegd naar hartenlust. Daarmee zijn de dames helemaal klaar voor het weekend!

Op het menu:

- Maandag 20/03: Raapsteelsoep met gegrilde biet en rode poon
- Dinsdag 21/03: Varkenshaasje met ovenfrietjes, witloofsalade en sjalottensaus
- Woensdag 22/03: Hutsepot met lentegroenten en witte pens
- Donderdag 23/03: Lasagne à la Dina
- Vrijdag 24/03: Rozijnenbroodjes met kruidige roomkaas en beleg

'Sofie in de Keuken van', van maandag tot vrijdag om 18.00 uur op VTM.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VTM logo

1985. Georges is marktkramer en commerçant in hart en nieren. Wanneer hij de kans krijgt om Café Derby te huren en hoort dat de paus op het terrein naast het café een openluchtmis zal opdragen, ontstaat een briljant plan. Ook zijn vrouw, vijf kinderen én collega's geloven erin. Want Georges verkoopt alles, aan iedereen... 'Café Derby', de eerste langspeelfilm van Lenny Van Wesemael, is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van een bijzondere familie.

'Cafe Derby', om 20.35 uur op VTM.

Dossiers