Sandra Bekkari laat je zonder schuldgevoel genieten van de feestdagen

zondag 19 november 2017
Foto: VTM - © MEDIALAAN 2017

Eind november is hét moment om te beginnen uitkijken naar de feestdagen. De 'Open Keuken' van Sandra staat daarom de komende twee weken in het teken van gezond koken voor Kerst en Nieuw.

Met elke dag twee feestelijke bordjes zorgt ze voor inspiratie in overvloed. 'Met een goede planning en voorbereiding kan iedereen stressvrij aan de eindejaarsfeesten beginnen!', aldus Sandra.

Op maandag 20 november gaat Sandra een gigantische pompoen te lijf voor een pompoenpuree met parelhoen en spruitjes. 'Ik zal niet meer naar de fitness moeten gaan vanavond', lacht ze zwoegend. Verder maakt ze een vegetarische carpaccio van gepofte rode biet met sinaasappel.

Dinsdag 21 november staat er een lepelhapje met tartaar van verse makreel, munt en rode appel op het menu. 'Het ziet er niet alleen prachtig uit, het is ook een echt smaakbommetje!'. Nadien maakt Sandra een groenterijke lunch klaar: gevulde portobello’s met spinazie en geitenkaas.

Geen familiefeest zonder vol-au-vent. Het is een gerecht voor oud en jong en dus ideaal voor de feestdagen. Sandra maakt er op woensdag 22 november haar eigen, gezondere versie van: vol-au-vent met bloemkoolsaus en frietjes van krielaardappelen. Nadien is er nog plaats voor een extraatje: marsepeinballetjes met cacao. Een echte najaarssnoeperij, zeker nu de Sint in aantocht is.

'Ik zet graag in op zeevruchten tijdens de feestdagen', bekent Sandra  op donderdag 23 november. Ze start daarom met een eenvoudig, maar gastronomisch hapje van sint-jakobsnoten met passievrucht. Nadien volgt er een soep van zoete aardappel, feestelijk afgewerkt met sint-jakobsvruchten.

De eerste feestweek sluit Sandra op vrijdag 24 november af met een klassieker: chateaubriand met ovenfrietjes. Geen biefstuk zonder saus, de finishing touch is dan ook een béarnaisesaus à la Bekkari. Ook het hapje vooraf komt uit grootmoeders keuken: witloofbootjes met kingkrab.

Op het menu:

Maandag 20/11: Parelhoen, spruitjes en pompoenpuree & carpaccio van rode biet
Dinsdag 21/11: Portobello's met spinazie en geitenkaas & lepelhapje met markreel
Woensdag 22/11: Vol-au-vent met ovenfrietjes & marsepeinballetjes
Donderdag 23/11: Sint-jakobsnoten met passievrucht & soep van zoete aardappel
Vrijdag 24/11: Chateaubriand met ovenfrietjes en bearnaisesaus & witloofbootjes met kingkrab

'Open Keuken met Sandra Bekkari', elke weekdag om 18.00 uur bij VTM.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo één logo V3 één V3

Wie is de gemaskerde man? Leto wil de gemaskerde man naar Versailles laten komen, maar Bontemps wijst op het gevaar hiervan. Met de hulp van Fabien brengt hij de gevangene naar Louis en Philippe. Eindelijk komt de waarheid aan het licht.

'Versailles', om 22.10 uur op Eén.

Dossiers