'Dagelijkse Kost' sluit week af met aardbeien en een potje smout
Jeroen Meus zet elke dag van de week een smakelijk gerecht op tafel. Hij bewijst dat koken een plezier is voor iedereen, voor elk moment of evenement en naar ieders smaak.
Op zondag krijgen we het beste van Jeroens culinaire kunsten van de afgelopen week voorgeschoteld, aangevuld met een drietal reportages.
De inhoud van zondag:
Er is weer volop keuze aan sappige Belgische aardbeien. Maar er is ook een steeds groter aanbod aparte varianten, zoals de witte aardbeien van Johan Schuurmans uit Hamont-Achel. Jef Janssens is een slager met ervaring. Als kind, zag hij een potje smout op elke keukentafel. Tot op vandaag maakt hij nog wekelijks op traditionele wijze smout of reuzel van varkensvet.
Peter en Monique runnen de geitenboerderij 't Eikenhof in Lokeren. Met de verse melk van hun geiten bereiden ze (h)eerlijke geitenkaas. Ook Jeroen kiest voor karaktervolle geitenkaas voor de vulling van zijn kiprolladen. Een flinke portie aardbeien verwerkt hij in een indrukwekkende slagroomtaart.
'Dagelijkse Kost', zondag 24 mei om 18.30 uur op Eén.