'Dagelijkse Kost' sluit de week Bourgondisch af
Jeroen Meus zet elke dag van de week een smakelijk gerecht op tafel. Hij bewijst dat koken een plezier is voor iedereen, voor elk moment of evenement en naar ieders smaak.
Op zondag krijgen we het beste van Jeroens culinaire kunsten van de afgelopen week voorgeschoteld, aangevuld met een drietal reportages.
De bourgondische Vlaming dekt de tafel graag rijkelijk. Maar ook onze trouwe viervoeters leggen we graag culinair in de watten. En de cullinaire verwennerij gaat ver want sinds kort is er het Belgische hondenbier.
In Brussel serveert Jordan dagelijks verse vis in z'n restaurant Beaucoup Fish. De chef heeft een passie voor onbekende vissoorten. In het bijzonder voor tongschar, een juweel uit de Noordzee.
Raf Francken van De Groene Boerderij in Wuustwezel kweekt biologische varkens. Hij doet dit met zorg en liefde en dat wordt door zijn stevige krulstaarten beantwoord met enthousiast geknor.
Ook Jeroen gaat in zijn keuken aan de slag met varkensvlees en tongschar. Hij serveert varkensspiering Tonkatsu en tongschar op klassieke wijze. Smakelijk!
'Dagelijkse Kost', zondag 9 november om 18.30 uur op Eén.