'Dagelijkse Kost' sluit de week af in Genk
Jeroen Meus zet elke dag van de week een smakelijk gerecht op tafel. Hij bewijst dat koken een plezier is voor iedereen, voor elk moment of evenement en naar ieders smaak.
Op zondag krijgen we het beste van Jeroens culinaire kunsten van de afgelopen week voorgeschoteld, aangevuld met een drietal reportages.
Als het aan de Napolitanen ligt, wordt de pizza Unesco-Werelderfgoed. Want een authentieke Italiaanse pizza is géén fastfood. Dat weten ook Guiseppe Lazarino en Natale Labate, 2 Italianen uit Genk, die met hart en ziel pizza's bakken. Ze werken met zelfgemaakt deeg, verse ingrediënten en hun oven heeft precies de juiste temperatuur.
Vlak over de Nederlands grens, in de buurt van Eindhoven vind je de 'Stoerderij'. Hier melkt boer Arjan Swinkels iedere dag zijn stoere waterbuffels. Geen eenvoudige klus, gezien de omvang van de majestueuze waterbuffels, maar het levert wel heerlijke melk op!
Schouder, buik, rug en ham: 4 lekkere stukken varkensvlees die we graag op ons bord krijgen. In slagerijschool Piva in Antwerpen leert Herman Dupont zijn studenten deze vier hoofddelen kennen èn versnijden. Een les in de slagerijkunst met een smakelijk resultaat!
Jeroen leeft zich creatief uit met een rijkelijk vispannetje met prei en bereidt een winterse salade met spek en rode kool. Inspiratie genoeg om de eerste donkere avonden smakelijk door te komen!
'Dagelijkse Kost', zondag 16 november om 18.30 uur op Eén.