'Dagelijkse Kost' gaat de zomer in met ambachtelijk schepijs
Jeroen Meus zet elke dag van de week een smakelijk gerecht op tafel. Hij bewijst dat koken een plezier is voor iedereen, voor elk moment of evenement en naar ieders smaak.
Op zondag krijgen we het beste van Jeroens culinaire kunsten van de afgelopen week voorgeschoteld, aangevuld met een drietal reportages.
Projecten rond het duurzaam kweken en telen van voeding leveren soms verrassende resultaten op. Het PTI Kortrijk en de Leuvense universiteit ontwikkelden een serre waarin tomaten én vis gekweekt worden. Raf en Linda uit Duffel telen de traditionele vroege bloemkool. Voor dag en dauw staan ze op het veld om de kraakverse groente te oogsten.
In de zomer is ijs een welkome verfrissing. Patrick uit Koksijde draait ambachtelijk schepijs, gemaakt met de verse hoevemelk van Johan en Marianne.
Om het seizoen van 'Dagelijkse Kost' af te sluiten, bereidt Jeroen viscakes van kabeljauw. Hij bakt ook soezen, die hij vult met roomijs en serveert met frambozen.
'Dagelijkse Kost', zondag 28 juni om 18.30 uur op Eén.