'Dagelijkse Kost' begeeft zich zondag in cocktailland
Jeroen Meus zet elke dag van de week een smakelijk gerecht op tafel. Hij bewijst dat koken een plezier is voor iedereen, voor elk moment of evenement en naar ieders smaak.
Op zondag krijgen we het beste van Jeroens culinaire kunsten van de afgelopen week voorgeschoteld, aangevuld met een drietal reportages.
De gin-tonic was nooit zo populair als tijdens de afgelopen jaren. Is de hype over zijn hoogtepunt heen? Welke trends mogen we het komende jaar verwachten in cocktailland? Experts Maxime en Didier zien alvast enkele opvolgers klaarstaan.
Rudi van Hof ten Damme houdt ons nog heel even in feeststemming. Hij maakt enkele verrassende bereidingen met schelvis. Een witte vis waar ook Jeroen graag mee kookt. Als North Sea Chef maakt Rudi er een erezaak van om ons de minder bekende vissoorten te laten ontdekken.
Het Belgisch grondwitloof telen is een arbeidsintensieve bezigheid, maar het resultaat mag er wezen. Onze geliefde bleke stronkjes worden met kennis van zake gekweekt en met zorg schoongemaakt. 'Dagelijkse Kost' bezoekt de boerderij van de familie Bergen.
Jeroen maakt een lekkere stoofpot met botermalse varkenswangetjes en bruin bier. En omdat iedereen de schelvis moet leren ontdekken bakt hij de filets en serveert ze met saffraanrijst en chorizo.
'Dagelijkse Kost', zondag 11 januari om 18.30 uur op Eén.