Donderdag 'De Laatste 24 Uur' van Ben Segers

woensdag 6 december 2017
Foto: VTM - © MEDIALAAN 2017

Wanneer Nathalie Meskens haar collega-acteur Ben Segers vertelt dat zijn laatste 24 uur ingaan, flitst onmiddellijk het doembeeld van de klassieke koffietafel door zijn hoofd.

'Mottige sandwiches en filterkoffie: ik mag er niet aan denken!' Maar nog één keer het leven vieren en afscheid nemen van de mensen die hij het liefste ziet, daar zegt hij geen nee tegen. Zijn peuterzoontje Gène, zijn geliefde Lenny en zijn dochters Cato en Marilou uit zijn eerste huwelijk: ze duiken allemaal op als verrassing. Maar Ben trekt ook naar zijn geboortedorp Arendonk. Met een duidelijke missie.

'Of ik mijn ouders ooit al gezegd heb dat ik hen graag zie? Goh… Nee, eigenlijk niet. Bij ons in de familie wordt dat eigenlijk niet uitgesproken. En ze weten wel dat ik hen graag zie. Maar toegegeven, ik heb al vaak gedacht: 'Moet ik het hen eens niet expliciet zeggen? Voor het te laat is'… Ja, misschien is het daar nu wel het juiste moment voor.' En dus gaan Nathalie en Ben op bezoek bij zijn ouders Jan en Odrada. Fiere ouders, zo blijkt meteen. Mama Odrada haalt een dikke map met krantenknipsels boven, vader Jan toont prachtige jeugdfilmpjes van Ben.

Wanneer het afscheid nabij is, trakteert Ben zijn ouders op een welgemeende 'Ik zien ellie geire.' Vader Jan schrikt zich te pletter. 'Zo'n woorden zijn we hier niet gewoon. Nee, dat wordt hier normaal niet uitgesproken. Wij zeggen zoiets niet. Typisch Kempisch. Stilzwijgen. Heel nuchter. Zwijgen en peinzen. Maar het is wel zo.'

Ook in Arendonk verrast Nathalie Ben met een geblinddoekt bezoek aan een beruchte plek uit zijn jeugd. 'We zijn op gras, dat voel ik. Ik vermoed dat we op de berg van het zwembad zijn. Hier kwamen we vroeger na schooltijd om te foefelen.' Wanneer Ben vervolgens drie keer gekust wordt, is hij volledig het noorden kwijt. 'Dit meen je niet. Wat is dit allemaal? Ik weet van toeten.' Als Nathalie zijn blinddoek afdoet, is Ben ook de drie andere windrichtingen kwijt. Voor hem staan Kathleen, Greet en Els: drie ex-lieven die hem ooit genadeloos dumpten. En op zijn laatste dag willen ze zich daar samen voor verontschuldigen.

'De Laatste 24 Uur', donderdag 7 december om 20.35 uur op VTM.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Beestig' (foto: VTM - © MEDIALAAN 2018)

In de rubriek Vreemde Vogels maakt dierenarts Joshua kennis met Kevin Bacon. Niet de acteur, maar een huisdier met een roze snuit en krulstaart. Dieter en Nathalie willen graag wat 'fluffiness' in huis. Dierenarts Joshua is dé ideale man om hen aan een kitten te helpen. Maar een kitten in huis blijkt toch niet zo vanzelfsprekend te zijn, al zeker niet voor het meubilair ... Beestig stapt én vliegt ook rond in het huis van Lieven Scheire.

'Beestig', om 18.15 uur op Eén.

Dossiers