Woensdag in 'Durven Falen': Marnick en Carina

dinsdag 13 februari 2018

Soms valt de wereld op je kop en ga je ten onder. Je moet je eigen bed terughalen op de openbare veiling, je hebt geen geld meer om de schoolrekeningen te betalen en je moet de spaarrekening van je kinderen plunderen om brood op tafel te krijgen.

Deurwaarders komen en gaan, het speelgoed van je kinderen probeer je zo lang mogelijk te vrijwaren. Tegen alle stormen in bleven Marnick en Carina vechten.

Marnick Goossens droomde van kindsbeen af van familiepark Aviflora en toen het te koop stond aarzelde hij geen moment: hij gaf hij zijn job bij de rijkswacht op en verkocht zijn frituur. Vijftien jaar later stond hij met niets op straat, en moesten zijn vrienden hem opvangen. Marnick is nu buschauffeur, maar droomt ervan om nog opnieuw iets te gaan doen in het familieamusement.

Carina Verveckken overtuigde haar man om zijn job bij Opel op te geven en samen met haar het schoonmaakbedrijf Contract Services op te starten. Ze had weinig kennis terzake en geen stevig businessplan: beginnersfouten die ze nooit meer kon rechttrekken. Vandaag bewijzen ze dat mensen een geweldige veerkracht kunnen hebben. Carina adviseert nu ondernemers om niet de fouten te maken die ze zelf heeft gemaakt. Een ondernemer krijg je niet zo maar klein.

'Durven Falen', woensdag 14 februari om 22.00 uur op Canvas.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Rechtbank' (foto: VIER -  SBS Belgium 2018)

'De Rechtbank' opent de zitting in de correctionele rechtbank van Brussel. Een man wordt vervolgd voor opzettelijke slagen en verwondingen aan zijn vriendin. Sindsdien heeft hij geen omgangsrecht meer met zijn dochter. De man beweert dat het om zelfverdediging gaat. Voor het vredegerecht in Antwerpen tracht Van Loon te bemiddelen in een zaak waarbij een man zijn huur voortijdig opzegt, maar zijn huurwaarborg niet terugkrijgt. De verhuurder eist daarbovenop ook een opzeggingsvergoeding. In de correctionele rechtbank van Brugge wordt een man vervolgd voor het bezit, verkoop en gebruik van cannabis. Weymiens zal beslissen of hij een tweede kans krijgt of niet.

'De Rechtbank', om 20.35 uur op VIER.

Dossiers